Un general american a explicat care ar fi primele ţinte pe care SUA le-ar ataca în cazul unui război cu China

Un general american a explicat care ar fi primele ţinte pe care SUA le-ar ataca în cazul unui război cu China

În plus, acesta a precizat că armata chineză ar încerca să împiedice americanii să-şi mobilizeze forţele în Pacific dacă ar izbucni un conflict armat între cele două ţări.

Comandantul Corpului de Infanterie Marină al SUA a mai spus că, în prezent, capacitatea militară chineză este „la un nivel foarte diferit” decât era în urmă cu 10 ani.

Având în vedere acest lucru, el a spus că aliaţii şi partenerii SUA vor fi componente esenţiale ale strategiei naţionale, nu doar în ceea ce priveşte construirea unei forţe de luptă, ci şi în susţinerea acestei forţe, scrie Digi24.

SUA s-ar baza pe naţiuni precum Japonia şi Australia, care să ajute la menţinerea lanţurilor de aprovizionare şi la coordonarea forţelor.

„În mod realist, [China] ne va provoca”, a spus Berger. „Vor încerca să ne încetinească mobilizarea; vor face tot ce le stă în putinţă pentru a ne încetini cât mai mult timp posibil.”

Pentru a preveni acest lucru, pentru început, trebuie să operăm în aşa-numita „zonă gri” a competiţiei şi conflictelor, care este de o importanţă capitală.

David Berger a subliniat că în războiul modern, logistica este la fel de critică ca şi informaţiile, ceea ce o face cel mai important element în planificarea operaţiunilor. El spune că războiul din Ucraina a arătat că informaţiile despre câmpul de luptă sunt esenţiale.

De asemenea, generalul american spune că SUA vor viza la început punctele slabe, care sunt atât elementele logistice, cât şi mecanismul de comandă şi control, a afirmat el, răspunzând la o întrebare despre ce vor face SUA în caz de conflict cu China. „Dacă există un conflict, şi ei vor viza mecanismul de comandă şi control al SUA”, a adăugat Berger.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro