Un generator de impulsuri de înaltă tensiune care distruge tumorile a fost realizat în Spania

Un generator de impulsuri de înaltă tensiune care distruge tumorile a fost realizat în Spania

Un generator de impulsuri de înaltă tensiune care distruge tumorile mai eficient și mai rapid decât chimioterapia a fost realizat de cercetători de la universitățile din orașele spaniole Barcelona și Zaragoza, relatează EFE. Noua tehnologie biomedicală a fost prezentată în cel mai recent număr al revistei ''Journal of Emerging and Selected Topics in Power Electronics", iar mai multe firme și-au exprimat interesul în obținerea patentului de fabricație pentru utilizarea sa în lupta contra cancerului.

Sistemul de electroporație, cunoscut și sub numele de electropermeabilizare, constă în creșterea semnificativă a conductivității electrice și a permelabilității membranei plasmatice celulare cu ajutorul unui câmp electric aplicat extern. Cu această metodă, specialiștii spanioli au provocat moartea celulelor care nu au mai fost capabile să repare daunele generate în pereții lor de puternicele câmpurile electrice. Ei au reușit astfel distrugerea unor tumori solide mai repede și într-un mod mai puțin toxic și invaziv decât atunci când s-a apelat la chimioterapie sau radioterapie, după cum a explicat Universitatea din Zaragoza într-un comunicat de presă.

Electroporația ireversibilă are mari avantaje pentru pacient, prin comparație cu alte tipuri de tratamente, dar, totodată, se poate aplica simultan cu acestea pentru a le crește eficiența și a scurta timpul de recuperare a bolnavului.

Testată ''in vivo'', metoda și-a vădit eficiența în distrugerea unor volume mari de țesut.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Bătaie la Antene! / Încăierare în baie la Antena Stars!

2 „Eu încep să cred că Dominic Fritz ăsta este prost. Dar prost rău”

3 Miracol în politică! / Uite pe unul care a renunțat la ciolan pentru principii!

4 STENOGRAME „Tu ești curvă, dacă ai atitudinea asta…Băi! Tu cât de dobitoacă să fii…​” / Interlop către noua șefă…

5 The Times / România are cea mai mare rată de imunizare din Europa după trecerea prin boală