Un german, acuzat că a oferit informații secrete Rusiei în colaborare cu un angajat al serviciilor secrete germane

Un german, acuzat că a oferit informații secrete Rusiei în colaborare cu un angajat al serviciilor secrete germane

Un bărbat german a fost arestat duminică pe aeroportul din Munich, atunci când se întorcea în țară din Statele Unite, potrivit declarațiilor procurorilor.

Foto Pixabay

Bărbatul identificat ca Arthur E. este acuzat de trădare după ce a complotat cu un angajat al serviciilor secrete germane pentru a le furniza rușilor informații. Angajatul serviciului german de informații externe (BND), Carsten L., a fost arestat în luna decembrie sub acuzația de spionaj. Procurorii afirmă că acesta era asociat cu bărbatul arestat duminică pe aeroport.

Arthur E. e acuzat că a transmis informații serviciului de informații rus. Acestea erau obținute de la Carsten L, deoarece Arthur E. nu era angajat la serviciile secrete germane. Pentru el a fost emis un mandat de arestare și a fost adus în fața unui judecător de la instanța penală din Germania, după care a fost arestat preventiv, potrivit Libertatea .

Autoritățile germane avertizează cu privire la creșterea activității spionajului rus după declanșarea războiului din Ucraina și a dezacordurilor pe care conducerea de la Kremlin le are cu țările din Occident. Ancheta care a dus la prinderea celor doi spioni a fost efectuată în colaborare cu FBI.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante