Un grup internaţional de cercetători se pronunţă pentru o strategie europeană unită împotriva COVID-19

Un grup internaţional de cercetători se pronunţă pentru o strategie europeană unită împotriva COVID-19

Europa are nevoie de o strategie unită pentru a combate pandemia de COVID-19, în contextul în care o ţară nu poate de una singură să menţină un nivel scăzut al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, susţine un grup internaţional de cercetători, transmite duminică DPA.

''Dacă nu acţionăm acum, vor urma noi valuri ale infecţiei, cu consecinţe negative mai grave pentru sănătate, societate, locuri de muncă şi companii'', a scris grupul, condus de cercetătoarea Viola Priesemann, în revista medicală The Lancet.

Priesemann, cercetătoare la Institutul pentru dinamică şi auto-organizare 'Max Planck' din oraşul german Gottingen, a opinat că în primăvară se va putea atinge obiectivul limitării la cel mult 7 noi cazuri la 100.000 de locuitori în fiecare ţară europeană.

''Reducerea ar trebui să fie sincronizată în toate ţările europene şi cât mai curând posibil. Această sincronizare va permite ca frontierele europene să rămână deschise'', au subliniat cercetătorii. Până în prezent, iniţiativa a fost semnată de peste 300 de oameni de ştiinţă din întreaga lume. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...