Un hacker rus ar putea fi extrădat în SUA sau Rusia, potrivit deciziei unui tribunal ceh

Un hacker rus ar putea fi extrădat în SUA sau Rusia, potrivit deciziei unui tribunal ceh

Un tribunal ceh a decis marți într-un caz ce privește un hacker rus că acesta poate fi extrădat fie în SUA, unde este acuzat de piratarea unor rețele de socializare, între care LinkedIn, fie în Rusia, unde este acuzat de furt de pe internet, relatează Reuters.

Poliția cehă l-a arestat pe Evgheni Nikulin, la Praga, pe 5 octombrie, în cooperare cu Biroul Federal de Investigații (FBI). Atât SUA cât și Rusia au cerut extrădarea lui, creând prin acest caz o dispută între Washington și Moscova.

Decizia finală îi revine ministrului ceh al Justiției, Robert Pelikan, care poate aproba extrădarea într-o țară și să o blocheze pe cealaltă.

Avocații lui Nikulin au depus o plângere împotriva extrădării suspectului în SUA imediat după decizia tribunalului și au un termen de trei zile pentru a depune aceeași plângere împotriva cererii Rusiei.

'Ambele documente privind acest caz sunt foarte, foarte suficiente pentru o suspiciune privind comiterea de infracțiuni și există un motiv pentru a formula acuzații', a declarat judecătorul de la Tribunalul municipal din Praga, Jaroslav Pytloun.

Un juriu federal din California l-a pus sub acuzare pe Nikulin, în octombrie anul trecut, acesta fiind suspectat că în anul 2012 a intrat ilegal în baze de date din SUA ale rețelelor de socializare LinkedIn, Dropbox și Formspring.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Sorin Popescu, editor online: Anda Badea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Jurnalist de investigații: Andreea Moldovan este în conexiune cu unul dintre cele mai mari holdinguri farma di…

2 Așa o fi?

3 Ar fi bomba anului, Gâdea și Ciuvică și-ar face seppuku în direct! / O va propune USR-PLUS pe Camelia Bogdan pen…

4 DNA l-a trimis în judecată pe europarlamentarul PSD Claudiu Manda, „Olguțul”

5 Așa o fi?