Un hotel polonez anulează rezervarea pentru o reuniune AfD

Un hotel polonez anulează rezervarea pentru o reuniune AfD

Hotelul polonez care ar fi trebuit să găzduiască partidul german de extremă dreapta AfD timp de mai multe zile la Szczecin a anulat rezervarea cu câteva ore înainte de reuniune şi deputaţii se vor întâlni acum la Berlin, a declarat vineri purtătorul de cuvânt al formaţiunii, citat de France Presse.

"Hotelul a anulat rezervarea sălii de conferinţe şi a camerelor de hotel cu două ore înainte de începerea reuniunii, sub pretextul unei pene de curent", a explicat Christian Luth, purtător de cuvânt al AfD.

"Am fost asiguraţi de mai multe ori că avem rezervarea, vor exista acţiuni în justiţie", a adăugat el, precizând că reuniunea va avea loc în cele din urmă la Berlin în clădirea parlamentului.

Aproximativ 70 dintre cei 91 de deputaţi urmau să sosească vineri seară şi să rămână până duminică la Hotelul Radisson Blu din oraşul Szczecin, în apropiere de graniţa cu Germania.

Potrivit media germane RND, această decizie a fost motivată de preţurile mai scăzute ale hotelurilor poloneze, dar şi de anulările şi refuzurile repetate ale hotelierilor germani.

Deja în martie, un hotelier a refuzat să găzduiască una dintre reuniuni pentru a evita publicitatea "proastă".

Această relocare temporară ar fi evitat de asemenea contramanifestaţiile, uneori violente, care au loc în mod regulat în timpul adunărilor acestui partid, creat în 2013 şi care a intrat în Bundestag în 2017.

De teama violenţelor, AfD şi-a anulat seara electorală la Berlin în noaptea alegerilor europene din 26 mai.

Această reuniune este destinată în special pregătirii următoarei sesiuni parlamentare şi clarificării poziţiei partidului asupra mai multor subiecte, dintre care climatul, care a devenit o problemă majoră în Germania la fel ca în alte ţări europene.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Surpriza Rusiei? / „Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare” / Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

2 Două chestii care încep să se cam vadă în spatele grevei profesorilor, care continuă

3 Foarte interesante amănunte...

4 „Mr. Bean”, editorial surprinzător despre mașinile electrice

5 VIDEO Gestul prin care Armata Ucrainei anunță declanșarea contraofensivei