Un idiot!/Propagandistul șef al Kremlinului vrea eliminarea „coloniștilor germani, anglo-saxoni și evrei” din Ucraina

Un idiot!/Propagandistul șef al Kremlinului vrea eliminarea „coloniștilor germani, anglo-saxoni și evrei” din Ucraina

Într-o postare pe Twitter directorul editorial al site-ului Russia Riddle, Anton Barbașin distribuie un comentariu făcut de Vladimir Soloviov pe Telegram, în care prezentatorul popularei emisiuniDuminică Seara cu Vladimir Soloviov, difuzată de canalul public TV Rossiya 1, se lansează într-o diatribă împotriva Ucrainei.

“Principalul propagandist al Rusiei, Vladimir Soloviov, transmite un mesaj care ajută la clarificarea a ceea ce este deja evident. Rusia duce un război pentru a ocupa Ucraina și a elimina statalitatea ucraineană, ‘eliberând-o de colonizatorii germani, anglo-saxoni și evrei’ ”, scrie Barbașin în postarea sa.

Soloviov este cunoscut pentru sprijinul strident pentru războiul declanșat de președintele Vladimir Putin împotriva Ucrainei și în emisiunile sale colportează adeseori informații false și teorii ale conspirației în sprijinul propagandei sale.

Comentariul se aseamănă cu un editorial publicat luna trecută de agenția oficială rusă RIA Novosti (între timp șters) în care un alt propagandist al Kremlinului, Timofei Sergheițev, susținea nu doar desființarea de către Rusia a statului ucrainean, dar și eradicarea identității ucrainene prin metode brutale, care includeau lichidarea fizică a unui mare număr de oameni.

În discursul ținut în ziua lansării agresiunii împotriva Ucrainei, președintele Putin a susținut că unul dintre motivele “operațiunii speciale” rusești ar fi “denazificarea” statului ucrainean.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Nunta odraslei interlopului Nuțu Cămătaru, „udată” cu grămezi de bani de Cosmin Olăroiu și Codin Maticiuc

2 „Cresc frustrările printre soldații ruși” / Interceptări ale serviciilor de informații poloneze

3 Au scos de la naftalină vechile rachete sovietice! / Semne evidente că Rusia gâfâie pe frontul din Ucraina

4 Dmitri Medvedev ar fi încercat să se sinucidă? Presa din Ucraina susține că s-ar fi găsit și mai multe bilețele de adio

5 Pe unde își țin banii miliardarii României / Detaliile inedite din dosarul furtului din casa „regelui pavelelor”