Un impostor în Comisia de la Veneția. Tudorel Toader, o rușine fără de rușine

Un impostor în Comisia de la Veneția. Tudorel Toader, o rușine fără de rușine

Tudorel Toader si infractorii din spatele domniei sale care incearca sa transforme statul roman in tinutul mafiei nu au pacalit pe nimeni. Comisia de la Venetia a dat de pamant cu legile justitiei si cu modificarile codurilor penale.

Toate minciunile dlui Toader ca s-ar fi inteles cu Comisia de la Venetia, ca infama OUG 92 este un raspuns la recomandarile acesteia nu numai ca s-au facut tandari, dar l-au decredibilizat si mai tare in organismul din care nu mai face parte decat formal, cu statutul de politruc cu greu tolerat.

Surse apropiate Comisiei spun ca folosirea de catre dl Toader a recomandarilor acesteia pentru a da noi lovituri justitiei i-a iritat si mai tare atat pe experti, cat si pe membri. Ca dovada, cu ministrul Toader nu a discutat nimeni la Venetia, nici in comisia preliminara, nici in plen.

Tudorel Toader a mintit, a manipulat, s-a decredibilizat extern total, a ramas doar carcasa ruginita a unui fost profesionist. Este o rusine pentru Romania ca acest autopropus (desemnarea reprezentantului Romaniei in Comisia de la Venetia este singura pentru care ministrul nu a facut niciun simulacru de selectie, propunandu-se direct pe sine) o reprezinta in Comisie, rusine care ar trebui sa inceteze prin demisia impostorului.

Iar acum, ca un mare caracter ce este incearca sa arunce pisica moarta in curtea Parlamentului atat pentru legile justitiei, cat si pentru coduri.

Este adevarat ca nu au fost formal proiectele domniei sale, dar a fost vreodata prezent pe tot parcursul dezbaterilor din Comisia Iordache, a trimis vreun reprezentant care sa combata modificarile, a dat vreun aviz negativ?

Imi amintesc ca fostul ministrul Predoiu a solicitat repetat prezenta dlui Toader si punctul de vedere al ministerului. Tacere. O tacere prin care dl Toader a asumat modificarile. Iar in privinta legilor Justitiei, forma anuntata de domnia sa in 23 august anul trecut a fost preluata aproape integral in comisie, cu exceptia unor nenorociri si mai mari precum trecerea Inspectiei Judiciare la ministerul Justitiei.

Faptul ca OUG 92 va fi analizata separat de Comisia de la Venetia nu e nicio victorie pentru dl Toader. Inseamna ca exista mari suspiciuni in privinta documentului. OUG 92 ajunge la CCR ca urmare a unei exceptii ridicata de Curtea de Apel Bucuresti si sunt semnale ca la Curte a fost prost primita neconstiutionalitatea cu dedicatie pentru doamna Safta, chiar daca aceasta (teoretic) a demisionat.

Deja ordonanta a bulversat sistemul judiciar. Eliminarea completurilor de 3 in apel dupa ce fusesera constituite cu greu in vara genereaza alt balamuc de azi pe maine. Si dupa ce a facut-o pe interesantul zile intregi refuzand precizari, dl Toader, ajuns cu spatele la zid, spune acum ca OUG nu retroactiveaza. Asa cum a formulat-o exact asta face. Si daca nu a urmarit asta, de ce a schimbat norma tranzitorie din Legea 304 care era foarte clara?

Minciuni, minciuni, ca o plasa in care s-a prins singur crezand ca ii va prosti pe toti, si pe magistrati, si pe stapanii lui politici, si societatea. De parca toti ar fi Gadea, caruia i se aburesc ochelarii de emotie ignoranta cand il aude vorbind.

Iar in ceea ce priveste opozitia reala la amnistie si gratiere a lui Tudorel Toader, ea nu are nicio legatura cu principiile. Ci cu vointa stapanului sau Tariceanu care nu are acest interes. Planurile sale de distrugere a justitiei sunt diferite si le vedem puse deja in practica de Toader.

Si pentru ca il slujeste atat de bine, CPT nu va renunta la el, deci probabil nu va fi inlaturat la remaniere. A dat o mana de ajutor si absolut neinspiratul Klaus Iohannis, care prin solicitarea demisiei ministrului numai ce i-a securizat pozitia. Daca ii forteaza remanierea, Dragnea va fi acuzat ca ii face jocul presedintelui.

Si daca tot vorbim despre responsabilitati, poate isi cere scuze si presedintele care mereu nu mai are ce face pentru ca nu a facut ce putea, adica a refuzat sa sesizeze Comisia de la Venetia la cererea Forumului Judecatorilor, in martie.

Daca o facea, poate nu ajungeam cu mizeriile promulgate inainte de acest aviz final. In politica, prostia si ticalosia produc efecte similare, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu pe  Ziare.com .

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 ULTIMA ORĂ Priviți, hărțile prezentate de Ministerul rus al Apărării arată retrageri rapide în estul și sudul Ucrainei

5 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși