Un influencer chinez a murit după ce s-a filmat consumând șapte sticle de tărie

Un influencer chinez a murit după ce s-a filmat consumând șapte sticle de tărie

Un influencer chinez a murit la scurt timp după ce a fost văzut consumând cantități excesive de alcool pe Douyin, versiunea chineză a TikTok.

Influencerul a băut live șapte sticle de alcool - captură

Brother Three Thousand, aşa cum era el cunoscut în mediul online, a băut cel puțin șapte sticle de baijiu, o băutură distilată cu o concentraţie de alcool între 35 şi 60%, în timpul unui livestream.

El a fost găsit mort la 12 ore de la transmisiunea live, a informat presa chineză, citată de BBC .

Moartea sa - discutată pe larg pe rețelele sociale din China - a stârnit apeluri pentru reglementări mai puternice ale industriei în plină expansiune a țării de livestreaming.

Bărbatul în vârstă de 34 de ani, al cărui nume de familie a fost dezvăluit drept Wang, s-a specializat în consumul de băuturi alcoolice chinezești în timpul transmisiunilor live. Baijiu este un spirit puternic care conține până la 60% alcool.

Brother Three Thousand - captură

Brother Three Thousand - captură

Pe 16 mai, el a participat la patru „bătălii” unu-la-unu, în care influencerii concurează între ei pentru a câștiga cele mai multe cadouri de la fani.

A pierdut trei runde, după care a băut sticle de baiju ca pedeapsă. Cei care au vizionat transmisiunea au spus că a băut cel puțin șapte sticle în acea noapte.

Wang și-a încheiat transmisia live după miezul nopții și a fost găsit mort în după-amiaza următoare, a declarat prietenul său pentru o agenție de presă chineză.

"Când familia sa l-a găsit, era deja mort, nici măcar nu a primit o șansă pentru tratament de urgență", a declarat un bărbat pe nume domnul Zhao pentru Shangyou News. Înmormântarea a avut loc sâmbătă.

Douyin interzice deja consumul de alcool în timpul transmisiunilor live, sancțiunile variind de la avertismente la utilizatori fiind restricționate de la competițiile livestream și fiind afișate în aplicație.

Influencerului i s-a interzis să intre în aplicație și să consume alcool, dar el a eludat acest lucru prin deschiderea de noi conturi. Cea mai recentă intervenție a sa a avut peste 44.000 de urmăritori.

Un raport al autorităților de anul trecut a constatat că peste un miliard de utilizatori de internet erau activi pe platforme video scurte precum Douyin, iar industria valorează aproximativ 199 de miliarde de yuani (28 de miliarde de dolari; 22 de miliarde de lire sterline).

Moartea dlui Wang a declanșat un control uriaș al siguranței și reglementărilor unor astfel de aplicații.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren