Un influent predicator irakian îi cere lui Trump să-și ia americanii din țara lui

Un influent predicator irakian îi cere lui Trump să-și ia americanii din țara lui

Influentul predicator irakian Moqtada al-Sadr consideră că cetățenii americani ar trebui să plece din țara sa, în replică la interdicția temporară impusă de președintele american Donald Trump cu privire la sosirea în SUA a cetățenilor din șapte țări majoritar musulmane, printre care se regăsește și Irakul, transmite duminică DPA.

"Ia-ți cetățenii de aici înainte de a-i scoate pe musulmani din SUA", a scris Al-Sadr pe contul său de Facebook, adresându-se lui Trump. "Să intri liber în Irak și în alte țări și să-i împiedici (pe musulmani) să intre în țara ta, aceasta înseamnă aroganță și dispreț", a adăugat predicatorul irakian, faimos pentru retorica sa antiamericană.

SUA este un aliat militar important al Irakului, amintește DPA, care notează că deocamdată nu a existat o reacție oficială de la Bagdad în legătură cu interdicția impusă de Trump și care vizează cetățeni din Irak, Iran, Libia, Somalia, Sudan, Siria și Yemen.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante