Un informatician al biroului din Geneva al Mossack Fonseca, reținut pentru "sustragerea unei mari cantități de date" (Le Temps)

Un informatician angajat al biroului din Geneva al firmei de avocatură Mossack Fonseca, aflată în centrul dezvăluirilor cunoscute sub numele de "Panama Papers", a fost reținut în urmă cu câteva zile, fiind suspectat de "sustragerea unei mari cantități de date confidențiale" într-o "perioadă recentă", scrie cotidianul elvețian Le Temps, citând o sursă apropiată dosarului.

Contactat de Le Temps, Parchetul din Geneva a confirmat că "o procedură a fost deschisă în urma unei plângeri depuse de Mossack Fonseca", dar nu a oferit alte detalii.

Potrivit cotidianului elvețian, Parchetul din Geneva a întreprins o percheziție la biroul local al Mossack Fonseca, de unde a confiscat echipament informatic. În prezent se desfășoară verificări pentru a se stabili dacă informaticianul reținut a sustras date la angajatorul său și, în acest caz, ce tip de date și în ce perioadă.

Conform informațiilor deținute de Le Temps, bărbatul a fost reținut pentru "sustragere de date", "acces ilegal la un sistem informatic" și "abuz de încredere". Suspectul neagă însă toate aceste acuzații.

Le Temps, preluat de agenția Reuters, scrie că nu există dovezi că bărbatul reținut este responsabil pentru scurgerea masivă de date din aprilie.

Peste 214.000 de entități offshore sunt implicate în operațiunile financiare din peste 200 de țări și teritorii, potrivit dezvăluirilor făcute de Consorțiul Internațional al Jurnaliștilor de Investigație (ICIJ), care acoperă o perioadă de aproape 40 de ani, între 1977 și 2015. În acest vast sistem de evaziune fiscală sunt implicați în special responsabili politici, oameni de afaceri, celebrități din întreaga lume.

Mossack Fonseca, specializată în înființarea de firme offshore, susține că nu a încălcat nicio lege, nu a distrus documente, iar toate operațiunile sale au fost în conformitate cu legile în vigoare.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Epidemia scade în intensitate în Europa! Cifrele din România sunt reale, nu cum induc unii care vor să provoac…

2 Analiză Bloomberg / Când şi cum se va termina pandemia?

3 Academicianul Victor Voicu, general în retragere: Cum poți deosebi o epidemie de o armă biologică și de ce mil…

4 Adevărul iese la iveală! / Profesor Neurobiologie Stanford: COVID-19 nu este COVID și nu este nou. Este SARS2

5 TASS / Temperatura la care noul coronavirus poate muri în doar câteva minute. Când este cel mai activ

recomandări

Te ia DNA: Vasile Puscas

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dormitorul lui van Gogh e de închiriat pe Airbnb