Un informator ar fi dat ponturi FBI cu privire la documente cu care a plecat Trump de la Casa Albă

Un informator ar fi dat ponturi FBI cu privire la documente cu care a plecat Trump de la Casa Albă

Luni, FBI a efectuat percheziţii la reşedinţa lui Donald Trump de la Mar-a-Lago în baza unui mandat emis de un judecător din Florida. FBI-ul şi Departamentul de Justiţie nu au comentat asupra motivelor pentru care a avut loc descinderea, însă numeroase portaluri media, şi însuşi Eric Trump, fiul fostului preşedinte, au sugerat că ar avea legătură cu materiale cu care ar fi plecat de la Casa Albă, posibil încălcând legislaţia cu privire la înregistrările prezidenţiale.

În februarie, Arhivele Naţionale au preluat 15 cutii de materiale de la Mar-a-Lago, însă a cerut totodată Departamentului de Justiţie să ancheteze în ce măsură Trump ar putea să fi gestionat în mod ilegal şi impropriu aceste documente.

Doi oficiali guvernamentali de rang înalt informaţi cu privire la raidul FBI au declarat pentru Newsweek sub protecţia anonimatului că o persoană a dezvăluit forţelor de aplicare a legii ce fel de documente se află încă în posesia lui Trump şi unde sunt stocate.

Potrivit acestor surse, raidul a fost programat într-un moment în care Trump era plecat pentru a nu da fostului preşedinte american oportunitatea de a-şi face publicitate, dar şi pentru atrage cât mai puţin atenţia asupra lui.

Aceste declaraţii au fost coroborate de surse anonime citate de WSJ, care au dezvăluit că o persoană la curent cu locul unde sunt depozitate documentele s-a aflat în legătură cu anchetatorii. Acesta le-ar fi spus despre faptul că Trump ar fi păstrat la Mar-a-Lago documente clasificate pe care nu le-a predat împreună cu cele 15 cutii recuperare deja de Arhivele Naţionale de la reşedinţă.

Axios a relatat că apropiaţii lui Trump sunt convinşi că cineva din cercul lui ar fi putut să trădeze şi să dea informaţii despre Trump FBI-ului.

La rândul său, Rolling Stone a citat surse anonime apropiate de Trump potrivit cărora fostul preşedinte american şi consilierii săi fac eforturi disperate să-l descopere pe acest informator.

Fostul agent special FBI Michael Tabman, retras după peste 20 de ani de activitate, a declarat pentru Daily Mail că cel mai probabil raidul a fost organizat întrucât FBI a descoperit sau s-a bazat pe noi elemente, posibil de un informator.

„După părerea mea, cineva le-a dat informaţii privind faptul că aceste documente se află acolo. Cred că au fost informaţii din interior – puteţi spune că a fost un informator. Fie cineva le-a spus ceva, fie au dat descoperit noi elemente, ceea ce le-a permis să fie siguri că este necesar să acţioneze pentru a le recupera, altminteri nu vor intra în posesia lor”, a spus el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...