Un inginer chilian a dezvoltat un sistem de detectare precoce a cancerului

Un inginer chilian a dezvoltat un sistem de detectare precoce a cancerului

Inginerul chilian Alejandro Tocigl a dezvoltat un sistem de detectare precoce a cancerului, bazat pe un simplu test de sânge, a anunțat ziarul local "La Tercera", citat de agenția de presă Xinhua. Tehnologia se bazează pe un test de diagnostic pentru detectarea microARN-ului, mici molecule de material genetic care funcționează ca un biomarker pentru diferite tipuri de patologii.

"Ne concentrăm acum pe dezvoltarea acestui instrument pentru detectarea cancerului de stomac. Cu toate acestea, ideea este că, în viitor, această tehnologie ar putea fi aplicată și pentru alte tipuri de cancer, în condiții diferite", a declarat Tocigl la o conferință de presă la Santiago.

Cancerul de stomac are cea mai mare rată de deces la pacienții cu cancer din Chile, menționează agenția Xinhua.

Depistarea precoce și tratamentul la timp crește șansele de supraviețuire la peste cinci ani la aproximativ 90 la sută dintre pacienți, a spus creatorul acestui sistem de detectare.

Compania lui Tocigl numită "Miroculus" a creat sistemul care amestecă moleculele de microARN ale unui pacient cu compuși chimici specializați. Sistemul analizează apoi moleculele și face o diagnoză pentru a identifica corelațiile cu condițiile specifice.

Potrivit agenției de promovare internațională a statului Chile "Image of Chile Foundation", acest test ar putea fi deschis utilizării pe scară largă în anul 2018, urmând să fie ieftin și accesibil, mai notează agenția Xinhua.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale