Un inginer de la Google, autor al unui blog sexist, a fost concediat (presă)

Un inginer de la Google, autor al unui blog sexist, a fost concediat (presă)

Un inginer al companiei Google, autor al unui blog în care a afirmat că prezența slabă a femeilor în industria tehnologiei se explică prin "factori biologici", a fost concediat de managerii acestui grup, un veritabil gigant al internetului, a anunțat luni presa americană, citată de AFP.

Potrivit Bloomberg News, inginerul american, al cărui nume este James Damore, ar fi confirmat el însuși faptul că a fost concediat. Grupul Google nu a făcut niciun comentariu pe această temă.

Într-o notă internă de 3.000 de cuvinte, James Damore a spus că "alegerile și capacitățile bărbaților și femeilor sunt divergente, în mare parte din cauze biologice și (deci) aceste diferențe pot să explice motivul pentru care nu există o reprezentare egală a femeilor în industria tehnologică (și în funcțiile) de conducere".

Aceste afirmații au declanșat un veritabil scandal duminică în Statele Unite, iar Danielle Brown, directoarea departamentului de diversitate din cadrul Google, a explicat într-un mesaj transmis angajaților că "acesta nu este un punct de vedere pe care eu și compania să îl susținem, promovăm sau încurajăm".

Publicarea scrisorii acestuia de către site-ul Motherboard, duminică, a avut loc după alte scandaluri și demisii asociate lipsei de diversitate din companiile-far din Silicon Valley.

Travis Kalanick, cofondator al Uber, a demisionat pe 21 iunie după o serie de suspendări și demisii ale unor angajați și manageri de nivel înalt, pe fondul unor acuzații de sexism și hărțuire. Fostul director al companiei, renumit pentru glumele pe care le făcea despre cuceririle sale feminine, a fost acuzat că a încurajat el însuși o cultură a întreprinderii propice unor astfel de derapaje de comportament.

În prezent, 69% din totalul salariaților Google sunt bărbați, iar procentul urcă până la 80% în domeniul locurilor de muncă tehnice din cadrul grupului, potrivit celor mai recente statistici.

În cadrul companiei Facebook, femeile reprezintă doar 27% din managerii cu funcții superioare în 2016. În cazul companiei Apple, doar 37% din totalul angajaților sunt femei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa