Un locotenent-colonel al poliției ruse a fost ucis de o dronă în timp ce își tundea gazonul în timpul liber

Un locotenent-colonel al poliției ruse a fost ucis de o dronă în timp ce își tundea gazonul în timpul liber

Un locotenent-colonel din cadrul poliției ruse a fost ucis sâmbătă de un atac cu dronă în timp ce își tundea gazonul de la casa sa de la țară, potrivit presei locale.

Dronă ucraineană Shark

Ofițerul superior, identificat ca fiind Alexey Ch., era șeful adjunct al unui departament regional din cadrul serviciului anticorupție și de securitate economică al Rusiei, a relatat canalul rusesc Telegram Baza.

El se afla în ziua sa liberă și cosea iarba în Shchetinovka, o localitate rurală din Belgorod, când a fost lovit de o dronă, potrivit Baza.

Vyacheslav Gladkov, guvernatorul din Belgorod, a scris duminică că un bărbat a fost ucis de o dronă în timp ce cosea iarba la o casă de țară din Shchetinovka. Cu toate acestea, el nu a identificat persoana decedată.

Gladkov a acuzat Ucraina pentru atacul cu dronă, spunând că forțele Kievului au aruncat un dispozitiv exploziv " asupra bărbatului, provocându-i răni fatale.

Belgorod este regiunea rusă cea mai apropiată de granița de nord-est a Ucrainei, iar Shchetinovka se află la aproximativ 30 de kilometri de Harkov, un oraș ucrainean important care a cunoscut lupte intense în 2022.

Ucraina nu a revendicat responsabilitatea pentru atac până marți și a comentat rareori atacurile recente cu drone care afectează Moscova, aeroporturile sale și bazele aeriene rusești.

Atacurile cu drone ucrainene au determinat închiderea temporară a aeroporturilor capitalei de cel puțin trei ori în această săptămână, iar Rusia a declarat luni că a doborât o dronă ucraineană care se apropia de Moscova.

În timp ce Kievul nu a declarat că a efectuat aceste atacuri, oficialii ucraineni au sărbătorit atacurile, președintele Volodimir Zelenski numindu-le un „proces inevitabil, natural și absolut corect" care rezultă din invazia Rusiei.

Ministerul rus al Apărării și Ministerul ucrainean al Apărării nu au răspuns imediat la solicitările de a face comentarii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat