Un martor sub acoperire și-a retras toate declaraţiile în dosarul Ponta/Şova

Un martor sub acoperire și-a retras toate declaraţiile în dosarul Ponta/Şova

Un martor sub acoperire, care apare pe hârtie ca fiind protejat de stat după ce a denunţat fapte grave de corupţie, şi-a retras declaraţiile date în dosarele care-i privesc pe fostul premier Victor Ponta şi pe fostul senator Dan Şova şi nu mai cooperează cu autorităţile române, relatează Europa Liberă.

Dezamăgit de modul de acţiune al poliţiştilor din cadrul Oficiului Naţional de Protecţie a Martorilor (ONPM), Alin Brîncuş a cerut şi a obţinut azil politic în Marea Britanie. În acest context, un fost şef de la ONPM, Adrian Bărăscu, este condamnat cu suspendare în dosarul "Protecţia Martorilor", acuzat, printre altele, de deturnare de fonduri din acest program.

Brîncuş este martor protejat în dosarele "CET Govora" şi "Turceni-Rovinari", cazuri în care au fost cercetaţi şi trimişi în judecată, printre alţii, fostul premier Victor Ponta şi fostul senator Dan Şova.

"Am plecat din ţară în octombrie 2017, împreună cu prietena mea, Simona Ciurcu. Împuternicit ca director al ONPM era Daniel Stancu. Am plecat deoarece ofiţerul de legătură ne-a transmis că suntem în pericol iminent, că ONPM nu e în stare să ne protejeze şi că trebuie să plecăm din ţară. Să plecăm singuri, nu prin Program.

Am plecat, după care ONPM susţine că am fugit de sub protecţie. În 2018 a fost emisă de procuror o altă Ordonanţă de includere, cu toate măsurile. Oficiul a refuzat să o pună în aplicare. Noi am obţinut azil politic în Marea Britanie. Zilele trecute am fost chemaţi la Home Office în Marea Britanie pentru a da declaraţii în dosarul CET Govora. Audierea s-a făcut prin comisie rogatorie - conferinţă video. După ce sistemul de justiţie din România ne-a dat afară din ţară şi având în vedere că avem azil politic în Marea Britanie, am hotărât să nu mai dăm nicio declaraţie nici în dosarul CET Govora, nici în Turceni Rovinari.

Mai mult, ne-am retras toate declaraţiile anterioare. Le-am transmis documentele prin care ONPM mă anunţa să fug din ţară că sunt în pericol iminent şi gata. De doi ani nu avem nici măcar ofiţeri de legătură", a declarat Alin Brîncuş, fost angajat al lui Dan Şova.

În acest moment, dosarul CET Govora în care este trimis în judecată fostul senator PSD se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, iar procesul fostului premier este suspendat din octombrie 2019, de Instanţa Supremă, până la pronunţarea Curţii de Justiţie a Uniunii Europene pe o serie de întrebări transmise de judecătorii români, întrebări privind competenţele CCR.

Articolul integral aici .



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…