Un medic de numai 38 de ani a murit în gardă la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală!

Un medic de numai 38 de ani a murit în gardă la Spitalul „Sfântul Ioan” din Capitală!

Un medic de la sectia de Terapie Intensiva de la Spitalul Sfantul Ioan Bucuresti, în vârstă de numai 38 de ani, a fost gasit mort, marti dimineata, de colegii sai, care au efectuat in zadar manevre de resuscitare. Medicul intrase in garda luni dimineata, la ora 8:00, iar de la ora 2:00, din noaptea de luni spre marti, nu s-a mai luat legatura cu el, au precizat pentru Ziare.com reprezentanti ai Ministerului Sanatatii.

Marti, la ora 7 dimineata, medicul a fost gasit fara suflare. In fisa medicala a acestuia nu figurau probleme speciale, au mai spus reprezentantii ministerului.

 Conform primelor informații, Adrian Fronea a fost găsit fără suflare și, deși colegii au încercat să-l resusciteze, totul a fost în zadar. 

Se pare că medicul nu avea probleme de sănătate, în afară de răceli seozniere, nu se știa cu probleme cardiace, însă era fumător. 

Medicul Adrian Fronea era căsătorit și avea un copil. 

Medicii au sunat autoritățile pentru a anunțat incidentul. Din primele informații, cazul este tratat ca un accident de muncă.

Cazul a fost preluat de polițiștii de la Secția 26.

Criza de resurse umane din spitale se cronicizeaza pe zi ce trece. Exodul in crestere al medicilor, dublat de garzile epuizante au lasat din ce in ce mai multe unitati de urgenta fara personal medical, scria, in februarie, Mediafax.

Astfel, sute de posturi de medici de urgenta sunt libere in spitalele din tara si, mai mult decat atat, concursurile pentru ocuparea posturilor vacante au ramas fara candidati. Medicii isi depun candidatura, dar cel mai adesea nu in tara, ci peste hotare, acolo unde gasesc conditii mai bune pentru a-si exercita profesia.

Un medic pentru 345 de pacienti

Intr-un studiu al Institutului National de Statistica se arata ca, in anul 2016, in Romania erau doar 57.300 de medici, aceasta insemnand ca unui medic i-au revenit, in medie, 345 de pacienti.

Pe langa cei 57.300 de medici, in sistemul sanitar mai erau angajati si 16.400 de medici dentisti, 17.200 de farmacisti, 137.200 de angajati reprezentand personal cu pregatire sanitara medie si 66.300 reprezentand personal sanitar auxiliar.

Pana in 2016, autoritatile nu aveau o situatie exacta a numarului de cadre medicale, mai ales in conditiile in care in ultimii ani foarte multi medici si-au gasit locuri de munca in strainate.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina