Un meteorit a lovit o casă din New Jersey. Proprietarii locuinței au scăpat cu viață

Un meteorit a lovit o casă din New Jersey. Proprietarii locuinței au scăpat cu viață

Roca spațială ar putea face parte din ploaia de meteoriți Eta Aquarid, aflată în prezent în plină desfășurare.

Meteoritul măsoară aproximativ 15 cm lungime FOTO: Departamentul de poliție din Hopewell Township

O rocă despre care se crede că ar fi un meteorit s-a prăbușit luni, 8 mai), în jurul orei 13.00 EDT (17.00 GMT), prin acoperișul unei case rezidențiale din Hopewell Township din New Jersey, scrie space.com.

Nimeni nu a fost rănit, iar poliția investighează în continuare natura și originea rocii spațiale.

"Se pare că ceea ce a venit din cer a căzut prin acoperișul ferestrei de sus, acela este dormitorul tatălui meu", a declarat Suzy Kop, potrivit lui Kerri Corrado de la CBS News.

Familia era acasă în acel moment, dar nimeni nu a fost rănit când piatra cu aspect metalic a căzut prin acoperișul casei cu un etaj. Aparentul meteorit a lovit podeaua dormitorului și a "ricoșat în sus" până la tavan, unde a mai făcut o gaură, datorită vitezei mari cu care a lovit. Apoi a ricoșat înapoi pe podea, unde a fost descoperit de Kop. Aceasta a declarat că a crezut inițial că cineva ar fi aruncat o piatră în casa lor.

Ulterior, echipele de intervenție de urgență au venit să verifice membrii familiei, precum și să scaneze locuința pentru posibile reziduuri și radioactivitate, a declarat Kop pentru CBS News.

"Le era teamă că, știți, pentru că a căzut din cer, era radioactivă? Am putea avea un tip de reziduu pe noi? Așa că ne-au scanat și totul a ieșit curat", a spus ea.

Departamentul de poliție din Hopewell Township a împărtășit într-o actualizare că "a contactat mai multe alte agenții pentru asistență în vederea identificării pozitive a obiectului și a protejării rezidenților și a obiectului".

Roca spațială măsoară aproximativ 10/15 centimetri și are o formă oarecum ovală, potrivit poliției. Este posibil să facă parte din ploaia de meteoriți Eta Aquarid în curs de desfășurare, care a fost cea mai activă în prima săptămână din luna mai și a atins punctul culminant chiar înainte de zorii zilei de sâmbătă, 6 mai. Această ploaie anuală de meteoriți are loc atunci când Pământul trece prin resturi de la cometa Halley, ale cărei fragmente ard în atmosfera planetei noastre și pot duce la spectacole uimitoare.

Uneori, rocile spațiale care nu ard complet pot fi găsite la sol, dar rareori lovesc zone populate. Un incident similar a avut loc în octombrie 2021, când un meteorit de 1,3 kilograme a trecut prin acoperișul unei case canadiene și a ajuns pe o pernă , ratând de puțin fața unui locuitor care dormea.

"Un fragment lovește o structură... undeva de ordinul a aproximativ o jumătate de duzină de ori pe an la nivel global", a declarat la vremea respectivă Peter Brown, astronom de meteoriți la Universitatea Western din Ontario, pentru Space.com. "În America de Nord, există o clădire lovită la fiecare trei până la cinci ani".

Cel mai recent incident din New Jersey este încă în curs de investigare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Ce se întâmplă în China?

4 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990