Un nou atac cu armă de foc în Ierusalimul de Est: Atacatorul este un palestinian în vârstă de 13 ani

Un nou atac cu armă de foc în Ierusalimul de Est: Atacatorul este un palestinian în vârstă de 13 ani

Un nou atac cu armă de foc, al doilea în mai puțin de 24 de ore, a avut loc sâmbătă în Ierusalimul de Est. Atacatorul este un palestinian de doar 13 ani, care a fost „neutralizat și rănit”.

Membri ai forțelor speciale israeliene mobilizați în Ierusalimul de Est FOTO EPA-EFE

Două persoane - un tată şi fiu - au fost rănite sâmbătă dimineaţă, în Ierusalimul de Est, în urma unui atac cu armă de foc comise de un palestinian de 13 ani, a anunțat Poliţia Israeliană într-un comunicat.

Acest atac, comis la situl arheologic de la Cetatea lui David, în cartierul palestinian Silwan, a avut loc la nici 24 de ore după ce un palestinian a ucis prin împuşcare şapte persoane lângă o sinagogă de la periferia Ierusalimului de Est, relatează AFP.

Potrivit Poliției Israeliene, atacatorul de sâmbătă dimineața a fost „neutralizat”.

Magen David Adom (MDA), echivalentul israelian al Crucii Roşii, a precizat că cele două victime ale palestinianului de 13 ani sunt un tânăr de 23 de ani şi un bărbat de 47 de ani care au prezentat „răni prin împuşcare în partea superioară a corpului”.

Un amplu dispozitiv de securitate a fost mobilizat la faţa locului şi o anchetă este în curs de desfăşurare, a precizat Poliția Israeliană.

Cu puţin timp în urmă, Poliția Israeliană a anunţat arestarea a 42 de persoane pentru interogări în legătură cu atacul de vineri, comis în apropierea sinagogii Neve Yaakov.

Acest atac, unul dintre cele mai sângeroase din Ierusalim din ultimii ani, a fost condamnat de ONU, Statele Unite, Franţa, Turcia, Iordania şi Emiratele Arabe Unite.

La locul atacului armat de vineri seara, zeci de israelieni l-au aclamat pe premierul Benjamin Netanyahu și au strigat „Moarte arabilor!”.

Benjamin Netanyahu şi ministrul Securităţii Naţionale, Itamar Ben Gvir, s-au deplasat la faţa locului, dar nu au făcut declarații pentru presă.

„Este deosebit de abject faptul că acest atac a avut loc asupra unui lăcaş de cult”, a declarat purtătorul de cuvânt al secretarului general al ONU.

Preşedintele american Joe Biden a denunţat un „atac atroce terorist”.

Pe acest fundal tensionat, purtătorul de cuvânt adjunct al Departamentului de Stat, Vedant Patel, a confirmat programul şefului diplomaţiei americane, Antony Blinken, care urmează să plece duminică în Egipt, de unde se va deplasa apoi luni şi marţi la Ierusalim şi Ramallah.

În cursul acestei călătorii în Orientul Mijlociu, secretarul de stat american va aborda „măsurile care trebuie luate pentru o diminuare a tensiunilor”, a subliniat Patel.

Aceste violenţe survin pe fondul unei bruşte escaladări a conflictului israeliano-palestinian începând de joi, după moartea a nouă palestinieni, printre care combatanţi şi o femeie de 60 de ani, într-un raid al armatei israeliene în tabăra de refugiați din Jenin, în nordul Cisiordaniei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria