Un nou avion supersonic ar putea zbura de la Londra la New York în doar 80 de minute

Un nou avion supersonic ar putea zbura de la Londra la New York în doar 80 de minute

Hyper Sting este un avion supersonic proiectat recent care ar putea depăși viteza de zbor și dimensiunile legendarei aeronave Concorde.

Hyper Sting, avion supersonic / Foto: SWNS via The Sun

Avionul ar putea duce pasagerii de la Londra la New York în doar 80 de minute, zburând cu o viteză de 2.486 km/h, de două ori mai rapid decât un Concorde.

Măsurând 100 de metri lungime și având o anvergură a aripilor de 51 de metri, aeronava este, de asemenea, de aproape două ori mai mare decât Concorde.

Designerul spaniol Oscar Viñals spune că 170 de pasageri s-ar putea bucura de călătorii la bordul Hyper Sting.

„Concorde a fost o aeronavă genială, dar a produs prea multe emisii în mediul înconjurător, prea mult zgomot în comunitățile noastre și a fost prea scump de operat", a declarat Viñals pentru The U.S. Sun.

„O nouă eră a zborurilor supersonice ar putea fi începe, dar există provocări care trebuie depășite atunci când vine vorba de a zbura mai repede decât viteza sunetului.".

Modelul digital al avionului / Foto SWNS via The Sun

Modelul digital al avionului / Foto SWNS via The Sun

„În prezent, există câteva proiecte care par să facă parte dintr-o nouă eră a zborurilor supersonice. Acestea vin partea diferitelor inițiative private și publice, unele sunt în perioada de testare și ar putea deveni în câțiva ani un concept real.", a mai spus proiectantul avionului.

Viñals a adăugat că numele Hyper Sting este influențat de forma aeronavei.

„Fuselajul ar avea forma unui „ac mare", cu un „nas" foarte ascuțit, care ar avea rolul de a controla fluxul de aer din față pentru a-l redistribui pe partea centrală și pe aripi."

Cum ar funcționa?

Hyper Sting ar fi propulsat la viteze incredibile de două motoare cu reacție, care ar fi alimentate de un mic reactor nuclear.

Acesta ar necesita, de asemenea, un reactor nuclear de fuziune la rece, deocamdată teoretic.

Sursa de energie ar permite realizarea reacțiilor nucleare la temperatura camerei și ar produce cantități uriașe de energie electrică.

Hyper Sting este cel mai recent proiect al designerului spaniol Oscar Vinals, care a dezvăluit anterior planuri pentru avioane supradimensionate: Sky Whale și Big Bird.

El speră că acest concept ar putea contribui la revenirea epocii călătoriilor ultrarapide.

Avionul Concorde

Nu a mai existat un avion comercial supersonic de când ultimul Concorde a fost retras în 2003, după 27 de ani de serviciu.

Concorde a fost un proiect britanic și francez revoluționar, dar a fost în cele din urmă ucis de costul ridicat al biletelor, de numărul mic de pasageri, de zgomot și de problemele de siguranță.

Oscar speră că Hyper Sting va ajuta la rezolvarea unora dintre problemele legate de călătoriile supersonice, fiind în același timp mai mare și mai rapid decât Concorde.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...