„Un nou început pentru fotbalul românesc”. Lui Gică Popescu i-a venit inima la loc după calificarea FCSB și CFR în grupe

„Un nou început pentru fotbalul românesc”. Lui Gică Popescu i-a venit inima la loc după calificarea FCSB și CFR în grupe

FCSB și CFR Cluj s-au calificat în grupele Conference League, în timp ce Universitatea Craiova a fost eliminată la mustață de israelienii de la Hapoel Beer Sheva, la loviturile de pedeapsă. Rezultatele l-au făcut pe Gică Popescu să considere acest moment drept revenirea fotbalului românesc

Gică Popescu vede luminița de la capătul tunelului pentru fotbalul românesc

"A fost o seară pozitivă, cu toate că nu s-a calificat şi Craiova. Ar fi fost extraordinar să meargă şi ei, dar după experienţa neplăcută de anul trecut să ai două echipe calificate e un rezultat bun pentru fotbalul românesc. Mi-ar fi plăcut să fie şi Craiova pentru că am fi avut trioul de bază al României în Conference League.

De ce pierdem la penalty-uri? Nu ştiu, probabil nu avem acea stăpânire de sine pe care o au echipele nordice. Suntem aici, în balcani, cu emoţii mai mari decât nordicii... Craiova a fost la un pas. E loterie, aşa se spune”, a declarat Gică Popescu, potrivit Prima Sport.

Meci Viking Stavanger FCSB FOTO EPA-EFE

Hora bucuriei la FCSB, după o calificare așteptată de 5 ani. Foto EPA EFE

Fostul căpitan al naționalei României e bucuros că intră bani frumosși în fotbalul nostru: ”Nu ştiu care e politica echipelor calificate în grupe, dacă au nevoie de transferuri, dar e bine că vin sume importante în fotbalul nostru. Vin aproximativ 4 milioane de euro în conturile celor două cluburi calificate şi m-aş bucura să fie un nou început pentru fotbalul românesc.

Noi ne-am dori să fim cu o echipă în Champions League, dar diferenţa este mult prea mare. De buget, de valoare... Nu vom putea niciodată să concurăm cu cluburi care au buget de sute de milioane", a încheiat Gică Popescu.

România a fost la un pas să repete performanța de acum 11, când a avut trei reprezentante în grupele aceleiași competiții europene, însă Craiova a ratat calificarea la loviturile de departajare. În sezonul 2011/2012, FCSB, FC Vaslui și Rapid au evoluat în grupele Europa League. Dintre toate, doar FCSB a reușit atunci calificarea în „primăvara europeană”, unde a fost eliminată de FC Twente.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024