Un nou protest al partidului prorus Șor. Manifestanții au ajuns în fața Guvernului

Un nou protest al partidului prorus Șor. Manifestanții au ajuns în fața Guvernului

Manifestanții s-au strâns din nou la Chișinău, marți, ajungând în fața Guvernului, după ce luni, mai multe străzi și trasee din diferite regiuni ale Republicii Moldova au fost blocate.

Protest organizat de partidul Șor FOTO EPA EFE

Manifestațiile organizate de partidul prorus Șor au ajuns luni în fața Guvernului Republicii Moldova, după ce inițial, duminică, autoritățile le-au interzis manifestanților să se deplaseze în fața Executivului de la Chișinău, protestul fiind anunțat în fața Parlamentului.

7 persoane arestate

Autoritățile de la Chișinău au anunțat că 7 persoane care au participat la protestul de duminica au fost arestatepreventiv astazi, în dosarul dezordinilor în masă.

„Învinuiții sunt bărbați cu cetățenie moldovenească, cu vârsta cuprinsă între 21 și 39 de ani și sunt parte a unui grup criminal organizat. Aceștia au domiciliul în nordul Moldovei, inclusiv în Bălți, iar trei dintre ei au mai avut abateri de la lege și au fost investigați pentru furt și jaf. Aplicarea arestului a urmat reținerii lor la locul faptei, de către ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, cu sprijinul angajaților „Fulger” în timp ce întreprindeau acțiuni de destabilizare în masă, în Chișinău”, arată un comunicat al Poției, care a anunțat că „investigațiile continuă, timp în care aceștia se prevalează de prezumția nevinovăției”.

Multe străzi și trasee blocate

Partidul pro-rus a scos din nou oamenii la protest luni , manifestanții blocând mai multe străzi și trasee din diferite regiuni ale Republicii Moldova, inclusiv în Chișinău.

Poliția din Republica Moldova anunță că protestul anunțat pentru duminică , 12 martie, de partidul Șor urma să fie destabilizat de persoane cu antecedente penale sau cu pregătire sportivă și remunerate cu mii de dolari, în spatele operațiunii fiind serviciile specializate ale Rusiei.

Republica Moldova, alerte false cu bombă și dezvăluirea unui complot

Republica Moldova s-a confruntat cu numeroase provocări în anul care s-a scurs de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, ultimele luni fiind marcate de proteste organizate de partidul pro-rus ȘOR, în timp ce Maia Sandu, președinta R. Moldova, a avertizat asupra unei tentative de lovitură de stat.

În contextul în care finalul săptămânii trecute a fost marcat de o serie de manifestații în masă și alerte false cu bombă, Igor Grosu , șeful Legislativului moldovean, susține că țara sa a asistat la o nouă tentativă de destabilizare în vederea schimbării puterii de la Chișinău și punerea Republicii Moldova la dispoziția Rusiei care vrea să o folosească în războiul contra Ucrainei.

De asemenea, duminică, 12 martie, reprezentanții autorităților de la Chișinău au anunțat că 182 de cetățeni străini, dar și 46 de mijloace de transport au primit refuz de intrare în Republica Moldova , printre aceștia fiind și un reprezentant al armatei private a lui Vladimir Putin.

Atragem atenția că măsurile întreprinse, bazându-se pe analiza de risc și a informațiilor obținute în comun cu autoritățile naționale, inclusiv prin schimbul de informații cu partenerii internaționali, a permis depistarea în fluxul de pasageri, în punctul de trecere a frontierei de stat Aeroportul Internațional Chișinău a unui cetățean care a fost identificat ca și un posibil reprezentant al unei companii private militare din Federația Rusă (Wagner). Cetățeanului în cauză nu i-a fost autorizată trecerea frontierei de stat, fiind întors pe cale aeriană în statul de pornire”, a transmis Poliția de frontieră a R. Moldova .

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro