Un număr de 17 jihadiști ai SI au intrat în Europa dându-se drept refugiați (serviciul de informații german)

Un număr de 17 jihadiști ai organizației Stat Islamic (SI) s-au dat drept refugiați pentru a intra în Europa, însă cei mai mulți dintre ei au murit de atunci sau se află în închisoare, a declarat sâmbătă șeful serviciului de informații interne german (BfV), Hans-Georg Maassen, într-un interviu acordat cotidianului Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), relatează AFP.

Există "dovezi concrete" potrivit cărora 17 persoane care acționau la ordinele SI au călătorit dându-se drept refugiați care fugeau de conflictele din Siria și Irak, a declarat Hans-Georg Maassen, precizând că cei mai mulți dintre aceștia sunt deja morți, între care doi kamikaze din atentatele din 13 noiembrie din Franța, sau se află în închisoare.

"Este vorba mai mult despre o demonstrație de forță din partea SI", a spus el, pentru că organizația nu are nevoie să împrumute rutele de migranți pentru a intra în Europa.

"Este un semnal politic de forță", a spus Maassen, reafirmând că Germania ar putea fi ținta unui atac la fel ca cele comise pe aeroportul internațional din Istanbul, sau cele din Bruxelles și Paris.

Peste 320 de încercări de contacte între islamiști și migranți au fost înregistrate până în prezent de serviciile de informații germane, a dezvăluit șeful BfV. De asemenea, refugiați au frecventat deja moschei unde sunt predicate idei radicale, a mai spus Hans-Georg Maassen în interviu.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 BREAKING Curtea de Apel și-a declinat competența și a trimis dosarul 10 august spre judecare Tribunalului Bucu…

2 Un imbecil

3 ULTIMA ORĂ Curtea de Apel a decis redeschiderea dosarului 10 august!

4 FOTO Larisa Iordache și iluzia optică

5 Greșește undeva omul ăsta?