Un obiect misterios va trece a doua oară prin apropierea Pământului

Un obiect misterios va trece a doua oară prin apropierea Pământului

Obiectul misterios este cunoscut sub numele de 1991 VG şi a fost observat pentru prima dată în noiembrie 1991 de către astronomul James Scotti, de la Universitatea din Arizona, relatează Descoperă.

Un obiect misterios va trece a doua oară prin apropierea Pământului

Astăzi, mulţi teoreticieni ai conspiraţiei cred că acest lucru este o veritabilă "sondă extraterestră ", care este setată să zboare în apropierea Pământului în anul 2017.

Obiectul a creat confuzii astronomilor din cauza rotaţiei sale ciudate şi longevităţii în spaţiul cosmic. Unii consideră că acest lucru este o secţiune a rachetei Apollo 12, dar, potrivit astronomului Scotti, obiectul este probabil altceva, scrie Descoperă.

"Am analizat toate şansele ca obiectul să fie construit de om. Au existat câteva nave spaţiale şi corpuri de rachete care puteau fi obiectul 1991 VG, dar după ce le-am analizat pe toate, am exclus această ipoteză", a declarat astronomul James Scotti.

Părerile sunt împărţite. Unii consideră că obiectul straniu este o rachetă sovietică secretă din era Space Race (1957-1975).

Este cunoscut faptul că sovieticii aveau rachete la fel de puternice ca cele americane şi există posibilitatea ca ei să fi lansat una pe lună, iar după aceasta să ascundă acest fapt fiindcă ceva nu a mers conform planului.

Când a fost observat pentru prima dată, obiectul avea 10 metri diametru şi se afla la o distanţă de aproximativ 451.000 de km faţă de Pământ şi aproximativ 80.467 de km faţă de Lună.

Acesta indica o rată crescută de rotaţii şi fluctuaţii luminiscente. La acel momoment, un astfel de comportament nu a mai fost observat la un alt asteroid de dimensiuni similare. Orbita obiectului identificat era asemănătoare cu orbita Pământului.

Sursa: mediafax.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria