Un om de știință a rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor - Care este teoria sa

Un om de știință a rezolvat misterul Triunghiului Bermudelor - Care este teoria sa

Un om de știință australian spune că probabilitatea (din matematică: Probabilitatea(p) de realizare a unui eveniment este egală cu raportul dintre numărul cazurilor favorabile realizării evenimentului și numărul tuturor cazurilor posibile ale evenimentului) este principala cauză a disparițiilor din Triunghiul Bermudelor.

Dacă mai adăugăm vremea critică și pilotarea îndoielnică a avioanelor și bărcilor, Karl Kruszelnicki crede că nu există niciun motiv să credem în fenomenul misterios al Triunghiului Bermudelor, notează Yahoo News.

În timp ce conspirația Triunghiului Bermudelor există de zeci de ani, Asociația Națională Oceanică și Atmosferică și Lloyd's of London a susținut de mult timp aceleași idei.

Dacă alegem oricare dintre cele peste 50 de nave sau 20 de avioane care au dispărut în Triunghiul Bermudelor în ultimul secol. Fiecare dintre ele are o poveste fără sfârșit, ceea ce a dus la o mulțime de teorii ale conspirației cu privire la disparițiile din această zonă, delimitată aproximativ de Florida, Bermuda și Antilele Mari.

Omul de știință australian Karl Kruszelnicki, împreună cu Asociația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) din Statele Unite, nu susțin reputația supranaturală a Triunghiului Bermudelor, afirmând de ani de zile că nu există cu adevărat un mister al Triunghiului Bermudelor. De fapt, pierderea și dispariția navelor și a avioanelor este un simplu fapt ce ține de probabilitate.

„Nu există nicio dovadă că disparițiile misterioase au loc cu o frecvență mai mare în Triunghiul Bermudelor decât în orice altă zonă mare și foarte circulată a oceanului”, scria NOAA în 2010.

Iar din 2017, Kruszelnicki spune același lucru. El a declarat pentru The Independent că volumul mare de trafic - într-o zonă complicată de navigat - arată că „numărul (de nave și avioane) care dispar în Triunghiul Bermudelor este același ca oriunde în lume, dacă calculăm în procente”. El spune că atât Lloyd's of London, cât și Paza de Coastă a SUA susțin această idee. De fapt, după cum notează The Independent, Lloyd's of London a avut aceeași teorie încă din anii 1970.

NOAA spune că și considerentele de mediu pot explica majoritatea disparițiilor din Triunghiul Bermudelor, subliniind tendința Curentului Golfului de a produce schimbări violente ale vremii, numărul de insule din Marea Caraibelor care încurcă navigația și dovezile care sugerează că Triunghiul Bermudelor ar putea face ca o busolă magnetică să o ia razna (fenomen explicabil).

„Marina americană și Paza de Coastă a SUA susțin că nu există explicații supranaturale pentru dezastrele de pe mare”, precizează NOAA. „Experiența lor sugerează că forțele combinate ale naturii și eroarea umană depășesc chiar și cele mai incredibile ficțiuni”.

Kruszelnicki a atras atenția publicului pentru că avea exact aceleași păreri despre Triunghiul Bermudelor, mai întâi în 2017 și apoi din nou în 2022, înainte de a reveni în atenția oamenilor în 2023. În tot acest timp, el a rămas la aceeași idee: cifrele nu mint.

Chiar și în cazul unor dispariții foarte ciudate – cum ar fi Zborul 19, un grup de cinci bombardiere torpiloare TBM Avenger ale Marinei americane pierdute în 1945 – care au condus spre teoria misterului din Triunghiul Bermudelor în cultura populară, Kruszelnicki subliniază faptul că exista vreme nefavorabilă sau o eroare umană probabilă (sau ambele, ca în cazul Zborului 19) și că acestea sunt de vină.

Dar cultura se agață de teoriile conspirației Triunghiului Bermudelor. Conceptele de monștri marini, extratereștrii și chiar întreaga Atlantida căzută pe fundul oceanului - acestea sunt hrană pentru cărți, televiziune și filme. Oricum, cu siguranță sună mai interesant decât vremea proastă și probabilitățile matematice.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…