Un oraş din China le propune locuitorilor vaccinarea împotriva COVID-19

Un oraş din China le propune locuitorilor vaccinarea împotriva COVID-19

Oraşul chinez Jiaxing (est) le-a propus locuitorilor săi "vaccinarea de urgenţă" împotriva COVID-19, au declarat autorităţile municipale, prima operaţiune cunoscută de o asemenea amploare din ţară, realizată cu un vaccin care nu a fost încă aprobat pentru utilizare comercială, relatează AFP.

Persoanele cu vârste cuprinse între 18 şi 59 de ani pot solicita o consultaţie în vederea unei posibile administrări a vaccinului produs de compania privată Sinovac, a declarat joi Centrul pentru Controlul Bolilor Infecţioase din Jiaxing.

Aceste "vaccinări de urgenţă" sunt recomandate în mod prioritar celor mai expuşi locuitori, precum personalul medical, persoanele care intră în contact cu publicul, ofiţerii vamali sau chiar călătorii care trebuie să meargă în ţări cu risc epidemiologic ridicat.

Vaccinul constă din două doze administrate la interval de 14 până la 28 de zile, cu un cost total de 400 de yuani (51 de euro). Autorităţile nu precizează dacă vaccinări au avut deja loc în Jiaxing - un oraş de coastă din provincia Zhejiang, cu o populaţie de 4,7 milioane de locuitori.

Circa zece vaccinuri dezvoltate în China au fost deja testate pe oameni, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Patru au ajuns deja în faza a treia şi ultima a acestor studii clinice, inclusiv cel produs de Sinovac.

Cu toate acestea, niciunul nu a primit încă aprobarea pentru o distribuţie comercială la scară largă, însă autorităţile chineze au dat undă verde pentru utilizarea de urgenţă pentru unele dintre aceste vaccinuri.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren