Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferit să-i ajute cu informații

Un pilot militar din Garda Națională a „defectat” la Ambasada SUA din Emirate! Le-a spus americanilor că nu vrea să lupte contra Ucrainei și s-a oferit să-i ajute cu informații

Pretextând că merge în Dubai într-un concediu, ofițerul s-a dus direct la Ambasada SUA din Emiratele Arabe Unite, în capitala Abu Dhabi, unde a spus că nu mai dorește să lupte de-acum încolo împotriva Ucrainei.

Locotenentul rus și-a oferit disponibilitatea să coopereze cu serviciile americane de informații pentru a-și aduce astfel contribuția la înăbușirea „operațiunii militare speciale” pe care tiranul Vladimir Putin a declanșat-o la data de 24 februarie 2022.

Informațiile inedite au apărut duminică, 1 octombrie 2023, pe canalul de Telegram „Dosar de spion” . Ofițerul evadat are numele de familie Gavricenko și pseudonimul „Le Havre”.

Acțiunea curajoasă a militarului rebel a avut loc la finalul lunii septembrie, iar FSB a luat cu asalt unitatea din care făcea parte acesta.

„Dosar de spion”: „La sfârșitul lunii septembrie, «Le Havre» a avut o vacanță, pe care el, împreună cu familia sa, a decis s-o petreacă în Dubai, în Emiratele Arabe Unite. După ce s-a bucurat din plin de natura deșertului, Gavricenko a decis să-și schimbe radical viața. În loc de aeroport, a ales ca destinație finală ambasada americană din Emiratele Arabe Unite. După ce a apărut acolo, a declarat că a refuzat să lupte și și-a exprimat disponibilitatea de a coopera. Acțiunea lui Gavricenko a devenit deja cunoscută în escadrila sa de aviație din Garda Națională Rusă. FSB desfășoară în prezent investigații active asupra împrejurărilor în care a evadat pilotul. Colegii sunt audiați, le sunt cercetate obiectele personale, telefoanele mobile sunt examinate etc.”

Serviciile secrete ruse cred că planul fugii lui Gavricenko a pornit de la prietenul său de antrenament, locotenentul Anton Vasiliev, fost pilot al Centrului 610 pentru recalificare a personalului de zbor, din cadrul Unității Militare 41520 din regiunea Ivanovo.

„Dosar de spion”: „Vasiliev a părăsit Rusia după începerea «operațiunii militare speciale». În prezent locuiește în Los Angeles, California, SUA. Își petrece timpul liber lângă piscină, organizează tabere de antrenament pentru armata ucraineană și, probabil, împărtășește informații oficiale cu reprezentanții Pentagonului. FSB crede că Anton Vasiliev a fost cel care l-a convins pe Gavricenko de necesitatea evadării. Într-un fel sau altul, «Le Havre», împreună cu toate informațiile oficiale din capul lui, este acum la dispoziția Statelor Unite”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

3 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

4 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

5 Citiți și judecați voi...