Un porc mort cu numele Angelei Merkel scris pe el, găsit la Leipzig pe locul construcției unei moschei

Un porc mort pe care era scris numele cancelarului german Angela Merkel a fost descoperit la locul construcției unei moschei din orașul Leipzig, din landul german Saxonia, a anunțat joi poliția germană, transmite DPA. Autoritățile au lansat o anchetă, iar poliția a declarat că ia în considerare posibilitatea ca acest act să aibă o motivație politică.

Cuvintele 'Mutti Merkel' (Mămica Merkel) au fost scrise cu vopsea roșie pe carcasa de porc. Cuvântul german 'mutti' se traduce prin 'mămică' și este adesea folosit cu referire la cancelarul german.

Nu este prima dată când locul unde se construiește respectiva moschee este ținta unor astfel de acte. În 2013, mai multe capete de porci au fost descoperite aici după săptămâni de proteste contra ridicării moscheii, care va avea minarete.

Un alt incident s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, tot în landul Saxonia (estul Germaniei), unde o tabără unde urmau să sosească migranți a luat foc, în timp ce trecătorii aplaudau, iar unii dintre ei au încercat să împiedice intervenția pompierilor, fapt care a condus și la arestări. Autoritățile presupun că incendiul a fost provocat.

După ce a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranți veniți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, Germania se confruntă cu atacuri frecvente asupra taberelor unde sunt găzduiți aceștia, acțiune puse de autorități pe seama extremei drepte. Pe plan politic, popularitatea cancelarului Angela Merkel a scăzut, în timp ce partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD) crește în sondaje.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Bătăuş pus la pământ dintr-o singură mişcare de un poliţist. Intervenţia a durat câteva secunde

2 Viktor Orban / Vom îzbândi. Vom face mare Bazinul Carpatic. Vestul ne-a violat granițele și ne-a lăsat pradă co…

3 Psihologă / Relația sexuală normală de care vorbește CTP-ul este aia în care bărbatului i se rupe dacă femeia s…

4 ALERTĂ Zece polițiști bucureșteni, infectați cu coronavirus. Sediul instituției ar putea fi relocat

5 Marcel Vela, despre a treia etapă de relaxare: Vor fi multe surprize plăcute. Cu siguranță vor fi bine primite…

recomandări

Te ia DNA: Baronul Salvador

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se comportă noul iPhone 6s când e scăpat pe jos