Un porc mort cu numele Angelei Merkel scris pe el, găsit la Leipzig pe locul construcției unei moschei

Un porc mort cu numele Angelei Merkel scris pe el, găsit la Leipzig pe locul construcției unei moschei

Un porc mort pe care era scris numele cancelarului german Angela Merkel a fost descoperit la locul construcției unei moschei din orașul Leipzig, din landul german Saxonia, a anunțat joi poliția germană, transmite DPA. Autoritățile au lansat o anchetă, iar poliția a declarat că ia în considerare posibilitatea ca acest act să aibă o motivație politică.

Cuvintele 'Mutti Merkel' (Mămica Merkel) au fost scrise cu vopsea roșie pe carcasa de porc. Cuvântul german 'mutti' se traduce prin 'mămică' și este adesea folosit cu referire la cancelarul german.

Nu este prima dată când locul unde se construiește respectiva moschee este ținta unor astfel de acte. În 2013, mai multe capete de porci au fost descoperite aici după săptămâni de proteste contra ridicării moscheii, care va avea minarete.

Un alt incident s-a petrecut în noaptea de sâmbătă spre duminică, tot în landul Saxonia (estul Germaniei), unde o tabără unde urmau să sosească migranți a luat foc, în timp ce trecătorii aplaudau, iar unii dintre ei au încercat să împiedice intervenția pompierilor, fapt care a condus și la arestări. Autoritățile presupun că incendiul a fost provocat.

După ce a primit anul trecut aproape 1,1 milioane de migranți veniți din Orientul Mijlociu, Africa și Asia, Germania se confruntă cu atacuri frecvente asupra taberelor unde sunt găzduiți aceștia, acțiune puse de autorități pe seama extremei drepte. Pe plan politic, popularitatea cancelarului Angela Merkel a scăzut, în timp ce partidul eurosceptic Alternativa pentru Germania (AfD) crește în sondaje.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA