Un primar italian crede că „apa miraculoasă” din satul său îi protejează pe localnici împotriva COVID-19

Montaldo Torinese, un sat din nordul Italiei, nu a raportat până acum niciun caz de infectare cu coronavirus, ceea ce i-a determinat pe localnici să creadă că sunt protejați de „apa miraculoasă” care, potrivit legendei, i-ar fi vindecat de pneumonie și pe soldații lui Napoleon Bonaparte, scrie The Guardian.

Montaldo Torinese, un sat cu 720 de locuitori, se află la aproximativ 19 km de Torino, capitala regională, unde sâmbătă au fost infectate 3.658 de persoane cu noul coronavirus. 

„Potrivit tradiției, generalii lui Napoleon erau bolnavi de pneumonie”, a declarat Sergio Gaiotti, primarul din Montaldo Torinese. „Și datorită aerului curat și al mediului rural, dar și a apei din această fântână, au fost vindecați. Astăzi, fântâna este închisă și apa ei este folosită doar pentru irigarea câmpurilor. Nu o poți bea".

Sergio Gaiotti a declarat că motivele mai credibile ale absenței coronavirusului ar putea fi aerul curat și stilul de viață sănătos al localnicilor, precum și eforturilesale de a informa oamenii privind riscurile coronavirusului și de a distribui măști de protecție tuturor familiilor.

„De la început am trimis tuturor broșuri informative, care enumerau măsurile pe care trebuie să le aibă în vedere pentru a rămâne în siguranță, cum ar fi spălarea mâinilor în mod regulat și evitarea contactului direct și am postat anunțuri oficiale pe site-ul nostru. Am fost primul oraș din zonă care a distribuit măști tuturor familiilor”.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I