Un prinț saudit, viceguvernator al unei provincii, a murit în urma prăbușirii unui elicopter în apropierea Yemenului (TV)

Un prinț saudit, viceguvernator al unei provincii, a murit în urma prăbușirii unui elicopter în apropierea Yemenului (TV)

Un prinț saudit a murit duminică în urma prăbușirii unui elicopter în sudul Arabiei Saudite, aproape de frontiera cu Yemen, a indicat televiziunea de stat Al-Ikhbariya, citată de AFP.

"Alți oficiali" se aflau la bordul aparatului, a adăugat canalul menționat, pe canalul său de Twitter, fără a evoca starea acestora. "Prințul Mansur ben Moqren, viceguvernator al provinciei Asir, a murit în urma prăbușirii", arătat sursa citată.

Televiziunea saudită nu a prezentat cauze ale incidentului și nici identitatea celorlalți oficiali.

Arabia Saudită intervine militar în Yemen, țară devastată de război, pentru a ajuta puterea în războiul cu rebelii houthi, care controlează vaste regiuni ale țării, printre care capitala Sanaa.

Sâmbătă, Arabia Saudită a interceptat și distrus la nord-est de Riad, în apropierea aeroportului internațional, o "rachetă balistică" lansată din Yemen, potrivit oficialilor saudiți.

Rebelii houthi din Yemen, susținuți de Iran, au revendicat lansarea rachetei de la o distanță de circa 750 de km, aceasta vizând aeroportul din apropierea capitalei saudite.

AGERPRES/ (AS — autor: Vicențiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale