Un propagandist acerb al regimului Putin cere bombardarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România VIDEO

Un propagandist acerb al regimului Putin cere bombardarea bazelor militare din Europa, inclusiv din România VIDEO

Vladimir Soloviov, un propagandist acerb al Kremlinului, a cerut bombardarea bazelor din Europa care urmează să găzduiască instruirea soldaților ucraineni și a aerodromurilor folosite pentru livrarea ajutorului militar destinat Ucrainei.

Vladimir Soloviov FOTO Profimedia

Într-o înregistrare postată pe Twitter de jurnalistul Francis Scarr, Vladimir Soloviov manifestă iritare pe subiectului înarmării Ucrainei și cere atacuri împotriva obiectivelor logistice folosite în acest sens, indicând bazele militare din Europa, inclusiv din România.

„Poate că e timpul să le explicăm celor din Vest, care devin tot mai obraznici pe măsură ce vorbim, că bazele în care îi antrenează în prezent pe ucraineni, cele din Franța, Polonia, Germania, Marea Britanie - poate ar trebui să le spunem că noi considerăm ținte legitime aerodromurile poloneze unde aterizează avioane cu ajutorul SUA și al Marii Britanii, bazele din România și așa mai departe? Nu vedeți acum, din nou și din nou, că ei extind raza de acțiune și complexitatea armelor furnizate?”, i-a întrebat Soloviov pe experții militari invitați în emisiunea sa.

Expertul militar Evgheni Bujinski nu aprobă ideea, transmițându-i lui Soloviov că bombardarea unei baze militare din Europa ar însemna să declari războiu împotriva NATO.

„Ei bine, am spus deja că tot ceea ce intră pe teritoriul ucrainean este o țintă legitimă, dar efectuarea de lovituri pe teritoriul statelor membre NATO înseamnă, desigur, declararea războiului împotriva acestora”, a spus Bujinski.

Soloviov a propus atunci lansarea unor atacuri de pe teritoriul ucrainean care să vizeze aerodromuri din Polonia.

„Nu trebuia să le atacăm deja?”, a întrebat propagandistul, declarându-se totodată deranjat de „inacțiunea” Kremlinului în fața depășirii unor „linii roșii”, cum ar fi atacurile din regiunea Belgorod.

Expertul militar Iakov Kedmi i-a recomandat lui Soloviov să renunțe la „vorbe goale”, susținând că Rusia va acționa dacă va fi cazul.

De altfel, ambii experți militari au căzut de acord că Soloviov trebuie să renunțe la amenințări.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?