Un raport denunţă trei cazuri de agresiuni sexuale grave în parlamenul din Noua Zeelandă

Un raport denunţă trei cazuri de agresiuni sexuale grave în parlamenul din Noua Zeelandă

Parlamentul din Noua Zeelandă a recunoscut miercuri că au existat cel puţin trei cazuri de ''agresiuni sexuale grave'' în cadrul acestei instituţii în ultimii patru ani, conform unui raport intern, transmite agenţia EFE.

Investigaţia, care a durat cinci luni şi a acoperit perioada octombrie 2014 - noiembrie 2018, analizează sexismul, rasismul şi conduitele agresive în rândul angajaţilor, parlamentarilor, ziariştilor şi a altor persoane care au avut acces în sediul legislativului, precum şi mecanismele care îi protejează pe agresori.

După primirea raportului, preşedintele Camerei Inferioare a parlamentului, Trevor Mallard, a descris respectivele agresiuni drept viol şi a încurajat victimele să depună plângere penală.

O femeie a înaintat anterior o plângere formală către directorul serviciului parlamentar, care a deschis o investigaţie ce mai târziu a condus la demisia unui angajat al biroului de resurse umane al parlamentului.

Imediat după publicarea raportului, premierul Jacinda Ardern a declarat că s-a întâlnit cu Mallard pentru a se asigura că Parlamentul Noii Zeelande ''este un loc sigur, mai ales pentru personalul care lucrează acolo zi de zi''.

Legislativul neo-zeelandez are 120 de parlamentari, iar personalul auxiliar numără câteva sute de angajaţi. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce știe Fukuyama? / „Un colaps mult mai mare al Rusiei se va dezvălui în zilele următoare”

2 Înlăturarea lui Putin de la putere este deja pregătită, spun serviciile secrete ucrainene

3 VIDEO Europa se pregătește de război? Un tren plin cu tancuri se poloneze se îndreaptă spre graniță

4 Familia de interlopi Kalu, tatăl și fiii care spărgeau dinții cu ciocanul de șnițele, în urmărire

5 „Am elimina toate trupele rusești din Ucraina și toate navele lor din Marea Neagră”. Un general american dezvăluie cum ar răspunde NATO dacă Putin va …