Un rechin-fantomă, specie puțin cunoscută, a fost filmat pentru prima dată

Un rechin-fantomă, specie puțin cunoscută, a fost filmat pentru prima dată

Oamenii de știință de la Monterey Bay Aquarium din Statele Unite au dezvăluit în acest weekend primele imagini filmate cu un rechin-fantomă (Hydrolagus trolli), o specie puțin cunoscută, informează luni Mashable și Le Parisien.

Sursa foto: Captură youtube.com

În timp ce se afla în largul coastei Hawaii pentru a analiza fundul mării, echipa de cercetători a dat nas în nas cu această creatură provenită parcă din preistorie. Amator de adâncuri marine, acest rechin-fantomă a fost filmat la o adâncime de aproape 2.000 de metri. Este prima dată când această specie este observată în mediul său natural, după cum relevă un studiu publicat în revista Marine Biodiversity Records.

Descoperirea este cu atât mai neașteptată, cu cât zona în care a fost descoperit acest pește, numit și himeră, este foarte departe de aria habitatului său teoretic, și anume apele oceanice adânci. Până acum se credea că acest pește nu trăiește decât în Oceania, adică la mii de kilometri depărtare de locul în care a fost filmat.

Grație imaginilor filmate, cercetătorii au făcut mai multe descoperiri. Acest pește poartă numele de ''rechin-fantomă'' din cauza corpului său albăstrui, aproape cadaveric. Un aspect de-a dreptul înfricoșător, dar care nu reprezintă nimic în comparație cu adevărata lui specificitate: o înotătoare dorsală erectilă, care este retractabilă și conține venin, potrivit Huffington Post.

Specia are un aspect deosebit de ciudat, însă este vorba de un văr îndepărtat al rechinilor. Ca și ei, aceste ''himere'' nu au nici un os în organism, ci doar cartilaj.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

2 LIVE Cătălin Cîrstoiu a ajuns la ședința coaliției

3 VIDEO Așa arată mârlănia care profită de slugărnicia și cumsecădenia oamenilor...

4 Ajutorul american pentru Ucraina vine prea târziu? / Rușii se apropie de încercuirea orașului Chasiv Iar

5 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024