Un recrut rus și-a ucis trei colegi și a rănit alți 15, după ce a manevrat greșit o grenadă într-un depozit de muniție

Un recrut rus și-a ucis trei colegi și a rănit alți 15, după ce a manevrat greșit o grenadă într-un depozit de muniție

O explozie de muniție cauzată de manipularea „neatentă” a unei grenade a avut loc în regiunea Belgorod a Rusiei, la granița cu Ucraina. Trei soldați au murit și alți 16 au fost răniți, au informat duminică agențiile de presă ruse, conform Reuters .

Victimele sunt recruți chemați să lupte în Ucraina FOTO Profimedia/imagine ilustrativă

Explozia a avut loc într-un centru cultural amenajat pentru stocarea muniției, de forțele armate ruse, au informat agențiile de presă de stat, citând serviciile locale de urgență.

Opt persoane sunt încă date dispărute de duminică seara, a informat agenția de știri Interfax.

"Ca urmare a detonării neintenționate a unei grenade de către un sergent într-un cămin... a izbucnit un incendiu. Șaisprezece militari, inclusiv vinovatul, au fost transportați la spital. Alți trei au murit", au declarat serviciile locale de urgență.

Agenția de presă TASS a declarat că oficialii locali au confirmat că „manipularea neglijentă” a grenadei este cauza exploziei.

Potrivit canalelor de Telegram 112 și Baza, persoanele decedate și răniții sunt recruți chemați să lupte în Ucraina, în cadrul campaniei de mobilizare.

Regiunea Belgorod se învecinează cu nord-estul Ucrainei, unde Harkov a fost vizat de multiple atacuri cu rachete rusești de la invazia Ucrainei din februarie.

În octombrie, un bărbat înarmat a deschis focul asupra uneia dintre numeroasele baze militare din regiunea Belgorod, ucigând 11 soldați.

De asemenea, depozitele de combustibil și muniție au fost zguduite de explozii iar Rusia a învinuit Ucraina. Kievul însă nu și-a asumat responsabilitatea, și a descris situația drept „karma”, după invazia Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Lovitură de proporții la Rapid: Mircea Lucescu, contract pe 5 ani ca manager general

2 Cele mai noi date despre pensionarii din România

3 VIDEO Multe națiuni occidentale ar trebui să ia în serios această declarație...

4 Vă prezentăm imagini cu noi consilieri aleși în Burnley și Leeds...

5 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”