Un român a ascuns 33.000 de euro într-o pâine, dar n-a reușit să scape de polițiștii germani

Un român a ascuns 33.000 de euro într-o pâine, dar n-a reușit să scape de polițiștii germani

Poliția bavareză i-a confiscat 33.000 de euro unui șofer român, în timpul unui control efectuat în zona de service a autostrăzii Irschenberg de pe A8, în Bavaria Superioară. Banii erau ascunși în două pâini, iar bărbatul n-a putut să-i justifice, potrivit BILD.de

Românul a ascuns banii în două pâini. FOTO: Procuratura Generală din München

Șoferul din România ascunsese pâinile în care îndesase banii în mașina Peugeot pe care o conducea.

Banii i-au fost confiscați, urmând să ajungă în visteria statului Bavaria (sau, eventual, în contul victimelor infracțiunilor din care polițiștii germani au suspiciuni că provin).

Responsabil de acest lucru este un centru de coordonare pentru recuperarea bunurilor din Bavaria (ZKV), unic în Germania, care din 2022 „bagă mâna în buzunarele infractorilor, contrabandiștilor și ale bandelor ”, potrivit Bild.

Ne este permisă confiscarea bunurilor de origine neclară - cu alte cuvinte, dacă acestea nu au un temei legal", a explicat, pentru Bild, Șefa ZKV, Hildegard Bäumler-Hösl.

16 kilograme de aur, ascunse în cabină

Același centru a confiscat bunuri de aproape un milion de euro în urma unui alt control al poliției, pe autostrada A93, în apropiere de Oberaudorf, de la șoferul unui Lexus A10.

Conducătorul auto părea nervos la percheziție, ceea ce a trezit suspiciuni. Echipa ZKV a aflat de ce: ascunse în consola centrală 16,12 kilograme de aur, sub formă de lingouri și plăci, în valoare valoare de aproximativ 950.000 de euro.

100.000 de euro în rezervorul de benzină

Tot pe autostrada A93, dar în apropiere de Kufstein, anchetatorii au verificat foarte atent și un Fiat, al cărui șoferul ascunsese în rezervor 25 de monede de aur, în valoare de 50.000 de euro și alte 50.000, în bancnote de 50, 100, 200 și 500 de euro.

Amintim că, recent, tot în Germania , trei bărbați s-au dat drept polițiști și au trezit un șofer român de camion, într-o parcare de pe A7. Ei au susținut că au vrut să efectueze un control de rutină, dar de fapt își jefuiau victima. Adevărații polițiști caută acum martori, potrivit cotidianului regional Goettinger Tageblat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 „Nu vreau sa fiu ăla din diaspora care se crede cu nasul pe sus, dar las-o dracului de treabă”

3 „De ce stă Spania cu sute de tancuri și sisteme de apărare aeriană? Împotriva cui vor să le folosească?”

4 Primul general român format la Harvard răspunde unei întrebări presante. Ce șanse mai are Ucraina să învingă Rusia

5 Citiți și judecați voi...