Un român de origine ucraineană, suspectul în dosarul uciderii ziaristei bulgare Victoria Marinova/UPDATE

Un român de origine ucraineană, suspectul în dosarul uciderii ziaristei bulgare Victoria Marinova/UPDATE

Un cetățean român de origine moldoveană este principalul suspect al poliției bulgare în dosarul uciderii ziaristei Victoria Marinova, care a fost găsită moartă în orașul Ruse, anunță ziarul bulgar Dnevnik.

Jurnaliștii bulgari citează surse din cadrul Poliției.

UPDATE1/Politia din Ruse sustine ca romanul retinut in cazul uciderii jurnalistei bulgare nu are calitatea de suspect
 
Politia din Ruse confirma ca a retinut un cetatean roman in cazul uciderii jurnalistei Victoria Marinova.

Teodor Atanasov, seful politiei regionale din Ruse, a confirmat retinerea cetateanului roman de origine ucraineana pentru 24 de ore. Deocamdata barbatul nu are calitatea de suspect si i se verifica alibiul, conform Reuters.

UPDATE/O parte din presa bulgara noteaza ca ar fi vorba despre un barbat din Republica Moldova care are si cetatenie romana, arata Dnes.org.

Pe de alta parte, 24chasa.bg informeaza ca ar fi vorba despre un ucrainean cu cetatenie romana.

Informatiile nu au fost confirmate inca, Ministerul de Interne din Bulgaria nefacand pana acum niciun comentariu.

Autoritatile verifica daca ADN-ul sau corespunde cu cel gasit asupra trupului jurnalistei ucise.

Despre cetatenia suspectului a transmis si AP, informatie preluata de presa din toata lumea.

"Radioul national bulgar anunta ca un suspect roman a fost arestat in legatura cu uciderea jurnalistei", a transmis AP.

O jurnalista din Bulgaria a declarat pentru Ziare.com ca suspectul ar fi o persoana fara adapost de origine ucraineana.

****

Reamintim că Jurnalista bulgară de investigaţii Victoria Marinova (30 de ani), directoare şi prezentatoare a televiziunii regionale TVN, a fost asasinată sâmbătă în oraşul Ruse, potrivit Agerpres. Victoria Marinova este cel de-al treilea ziarist de investigaţii asasinat într-un stat membru UE în mai puţin de un an, după Daphne Caruana Galizia în Malta şi Jan Kuciak în Slovacia.

Corpul Victoriei Marinova, lovită în cap şi strangulată, a fost descoperit într-un parc din oraşul Ruse, a anunţat duminică un procuror.

‘Telefonul său mobil, cheile maşinii, ochelarii şi o parte din îmbrăcăminte au dispărut’, a indicat procurorul. El a precizat că anchetatorii examinează toate pistele legate atât de viaţa personală, cât şi de cea profesională a victimei.

Gheorgiev a declarat că sunt avute în vedere câteva ipoteze, pentru a se stabili dacă este vorba despre un atac la întâmplare sau o crimă legată de munca ziaristei. Acesta a refuzat să răspundă dacă există semne de violențe sexuale.

Site-ul de știri Rusemedia.bg, citat de Europa Liberă, scrie că este posibil ca Marinova să fi făcut jogging la momentul atacului, în condițiile în care se antrena pentru o cursă.

Reporter cu experiență vastă în televiziune, Marinova a fost mai mulți ani gazda unei emisiuni de lifestyle și se afla în echipa de conducere a TVN.

Cu câteva luni în urmă, devenise gazda unei emisiuni de investigații intitulate Detector. Una dintre cele mai recente emisiuni a difuzat interviuri legate de fraudarea unor fonduri europene de către companii private.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski