Un român, printre răniții în incidentul armat dintr-o gară în apropiere de Munchen

Un român, printre răniții în incidentul armat dintr-o gară în apropiere de Munchen

Un român se află printre cei trei răniți în incidentul armat care a avut loc marți dimineață într-o gară regională din apropiere de Munchen, landul german Bavaria, potrivit site-ului publicației germane Die Welt.

Românul este unul din cei doi bărbați — alături de un german — răniți accidental de atacator.

Cei doi au suferit răni la braț și picior, dar viețile lor nu sunt în pericol.

Conform agenției France Presse, cetățeanul român ar fi o femeie.

Cel de-al treilea rănit este o polițistă, care se zbate între viață și moarte, a declarat la televiziunea germană Marcus da Gloria Martins, purtătoare de cuvânt a poliției din Munchen.

Incidentul a avut loc pe peronul stației Unterföhring, într-o suburbie din nord-estul orașului Munchen, după ce poliția a fost alertată în legătură cu un incident petrecut într-un tren la intrarea în gară. Ulterior, un bărbat a deschis focul atunci când i s-au cerut actele de identitate. Individul a reușit să smulgă arma unui polițist, pe care a și folosit-o în atac, și a încercat să împingă un agent sub roțile unui tren care tocmai intra în stație.

Agresorul, un german de 37 de ani, a fost la rândul lui rănit și arestat de forțele de ordine. Autoritățile au exclus posibilitatea unui motiv 'politic sau religios' al atacului. Agresorul nu era cunoscut de poliție decât pentru o condamnare în 2014 pentru deținerea unei mici cantități de marijuana.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”