Un român PUTRED DE BOGAT construieşte 300 de km de cale ferată în Africa

Un român PUTRED DE BOGAT construieşte 300 de km de cale ferată în Africa

Un român printre africani / FOTO: standardtimespress.org

Conglomeratul francez Bollor şi Pan African Miinerals au semnat un memorandm de înţelegere privind dezvoltarea unui proiect feroviar în valoare de 895 milioane de dolari în Burkina Faso. Calea ferată va lega Abidjan, portul din Coasta de Fildeş, de depozitul de mangan Tambao din Burkina Faso, Economica.net.

Pan African Minerals va construi aproape 300 de km de cale ferată pentru a lega Kaya, un oraş aflat la nord de Ouagadougou, capitala statului Burkina Faso, de mina Tambao, din nord-estul ţării.

Timiş mai deţine African Minerals, în Sierra Leone, care extrage fier din zăcământul de la Tonkolili, dar și African Petroleum, care extrage petrol din largul coastelor Liberiei. De asemenea, filiale deţinute de acesta au operaţiuni în Senegal, Gambia şi Niger.

Dacă în 2012 Timiș figura ca fiind cel mai bogat român în Top 300 Capital, cu o avere estimată la 1,7-1,75 miliarde de euro, anul trecut omul de afaceri a fost plasat pe locul 20, cu o avere estimată la 230-240 milioane de euro.

Sursa: realitatea.net


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?