Un sat din Serbia și-a schimbat numele în "Putinovo" în cinstea președintelui rus

Un sat din Serbia și-a schimbat numele în "Putinovo" în cinstea președintelui rus

Un mic sat din sudul Serbiei, Andzici, și-a schimbat numele în "Putinovo" în semn de apreciere pentru președintele rus Vladimir Putin, informează publicația Juzne Vesti, citată de EFE.

Putin este pentru noi cel mai mare și mai bun lider mondial și, de aceea, acest loc îi va purta numele", a explicat unul dintre rezidenții localității care numără câteva zeci de locuitori.

Numele vechi al localității, Adzinci, este de origine turcă și provine din cuvântul "hadji", un titlu care li se dă musulmanilor care au realizat hajj-ul, pelerinajul la Mecca.

Multe dintre denumirile localităților din Serbia provin din limba turcă, o rămășiță a dominației imperiului otoman între secolele XIV — XIX.

"Nu vrem nimic de origine turcă aici, doar de origine slavă. Putinovo sună bine și se pronunță ușor," a adăugat rezidentul intervievat de EFE.

Decizia a fost luată în unanimitate de locuitorii satului, care au organizat un referendum pe această temă. De asemenea, locuitorii au hotărât ca băutura locală să se numească Putinovka.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro