Un sat din Serbia și-a schimbat numele în "Putinovo" în cinstea președintelui rus

Un sat din Serbia și-a schimbat numele în "Putinovo" în cinstea președintelui rus

Un mic sat din sudul Serbiei, Andzici, și-a schimbat numele în "Putinovo" în semn de apreciere pentru președintele rus Vladimir Putin, informează publicația Juzne Vesti, citată de EFE.

Putin este pentru noi cel mai mare și mai bun lider mondial și, de aceea, acest loc îi va purta numele", a explicat unul dintre rezidenții localității care numără câteva zeci de locuitori.

Numele vechi al localității, Adzinci, este de origine turcă și provine din cuvântul "hadji", un titlu care li se dă musulmanilor care au realizat hajj-ul, pelerinajul la Mecca.

Multe dintre denumirile localităților din Serbia provin din limba turcă, o rămășiță a dominației imperiului otoman între secolele XIV — XIX.

"Nu vrem nimic de origine turcă aici, doar de origine slavă. Putinovo sună bine și se pronunță ușor," a adăugat rezidentul intervievat de EFE.

Decizia a fost luată în unanimitate de locuitorii satului, care au organizat un referendum pe această temă. De asemenea, locuitorii au hotărât ca băutura locală să se numească Putinovka.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite-o pe „micuță”! / Dianei Șoșoacă încep să-i iasă la iveală rădăcinile de la Secu!

2 VIDEO Bloggerii ruşi au dezasamblat noul Renault Duster şi l-au numit plin de „soluţii ţigăneşti”

3 „Ne vor lua terenuri” / Au luat bani cu împrumut din China! / Disperare în Muntenegru, țara care este pe cale să-ș…

4 O numire care provoacă scârbă / Și se mai miră, jegurile dracului, că-i confundă oamenii cu PSD

5 Așa o fi?