Un scandal care are în centru vaccinul produs de o companie de biotehnologie zguduie China

Un scandal care are în centru vaccinul produs de o companie de biotehnologie chineză a stârnit reacţii puternice din partea liderilor politici şi a cetăţenilor şi poate afecta ambiţiile Beijing-ului de a juca un rol mai important pe piaţa farmaceutică mondială, relatează Reuters.

Acţiunile la burse ale producătorilor de vaccinuri şi ale companiilor de biotehnologie din China au scăzut puternic luni după ce premierul Li Keqiang a criticat compania Changsheng Biotechnology pentru neregulile semnalate cu privire la activitatea acesteia şi a cerut acţiuni urgente.

Apelul său vine după ce s-a descoperit că Changsheng a falsificat documentele de producţie ale vaccinului său antirabic, administrat copiilor începând de la vârsta de trei luni - acţiuni care subliniază dificultăţile cu care se confruntă China atunci când vine vorba de promovarea imaginii sale de cel de-al doilea producător la nivel mondial din industria farmaceutică.
    
După izbucnirea scandalului la începutul acestei luni, autorităţile au solicitat companiei să oprească producerea vaccinului şi să recheme produsele, chiar dacă nu au existat relatări despre persoane care au avut de suferit în urma administrării vaccinului.

Cazul a devenit viral în China unde sensibilităţile privind siguranţa alimentară şi a medicamentelor sunt foarte mari după o serie de scandaluri în ultimii zece ani, iar subiectul a fost printre cele mai discutate pe site-ul de microblogging Sina Weibo luni.
    
Într-o declaraţie publicată duminică seară pe site-ul guvernului, premierul Li a cerut o anchetă imediată în acest caz şi pedepsirea severă a companiilor ş persoanelor implicate, subliniind că publicul are nevoie de informaţii clare.

Potrivit Administraţiei pentru Alimente şi Medicamente din China, Changsheng a contrafăcut rapoarte privind producţia şi verificarea produselor şi a schimbat arbitrar parametrii procesului - "încălcând grav" legea.
   
Changsheng şi-a cerut scuze pentru nereguli şi a precizat că suspendarea vaccinului va avea un impact semnificativ asupra finanţelor sale.

Nu este însă prima dată când la Changsheng se constată nereguli. O autoritate locală a dezvăluit vineri că anul trecut compania a vândut 252.600 de vaccinuri DTP (împotriva difteriei, tetanosului şi tusei convulsive) care nu respectau standardele.AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acesta este PSD, oameni buni! Mitralieră spune că el este un politician în campanie și nu trebuie să opr…

2 Birchall o calcă-n picioare pe Dăncilă! Dezvăluiri despre prefăcătoria acestei pațachine sinistre, despre cum …

3 ULTIMĂ ORĂ / CTP le zguduie capul celor două matracuci pesediste, Firea și Dăncilă.

4 ULTIMĂ ORĂ / Guvernul va cere schimbarea lui Tudorel Toader din Comisia de la Veneția!

5 EXCLUSIV / Dragnea a făcut chef cu lăutari la Scroviștea, pe 10 august, anul trecut, când românii erau gazați de…

recomandări

Te ia DNA: Vlad Cosma

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Imagini din toată lumea de la eclipsa / superluna de aseară