Un scenariu care începe să devină realitate. Demantelarea PSD, tentativa numărul 2 a președintelui

Un scenariu care începe să devină realitate. Demantelarea PSD, tentativa numărul 2 a președintelui

Un scenariu care începe să devină realitate. Demantelarea PSD, tentativa numărul 2 a președintelui. Și care arată că președintele nostru nu este atât de pasiv și nepriceput în manevrele politicii de rang înalt așa cum se tot reped să-l catalogheze unii. Mulți dintre ei, fie vorba între noi, se cred mai zei ca Iohannis, mai deținători ai secretelor de culise ca președintele. Nimic mai fals.

Da, recunoaștem că președintele a greșit aproape fatal în 2016 având încredere în aranjamentul de culise cu Dragnea. Și a aruncat România în brațele unui dement sufocat de perspectiva că-și va petrece restul vieții în pușcărie, cu mare parte din agoniseală confiscată de stat. Este grav că președintele s-a lăsat angrenat într-o astfel de aventură alături de un infractor. Și este greu de explicat care au fost rațiunile care au stat la baza deciziei de a avea încredere în Dragnea. Iată, după un an și jumătate România este în pragul unui război civil, gradul de surescitare socială este la cote de alarmă.

Da, președintele a avut încredere în propunerea lui Dragnea ca, indiferent de rezultatul alegerilor din 2016, primul-ministru al noului guvern să fie tot unul apolitic, în speță Cioloș.

Așa s-a trezit Iohannis, în decembrie 2016, cu spatele la zid. De aceea a refuzat Dragnea timp de aproape un an de zile să anunțe numele premierului PSD. De aceea a refuzat Cioloș să intre în bătălia politică făcând în acest fel să stea acasă o mare parte a electoratului de dreapta.

În decembrie 2016 a ratat. Planul lui de demantelare pașnică a PSD a eșuat lamentabil. Anul centenar, în loc să devină un an al concordiei și-al mândriei naționale, s-a tranformat într-un moment penibil al istoriei României. Anul în care o gașcă de hoți aflați în pușcărie sau în diverse stadii procesuale încearcă să preia puterea asupra statului. Să-l facă sclavul lor.

Din ianuarie 2017 președintele s-a transformat în pompier. Pe unde a încercat Dragnea să pună foc a intervenit el să stingă pălălaia. Și, când a văzut că Dragnea are depozitul plin de molotoave, a început să pună la cale un plan de a-l înlătura definitiv. Și de a da PSD o lovitură cu adevărat fatală.

Și în toamna acestui an se va vedea dacă scenariul despre care vă vorbim noi este real sau nu. El a început odată cu debarcarea lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului. Și va sfârși prin pierderea guvernării de către PSD în septembrie. Și apoi de înlocuirea lui Dragnea de la conducerea PSD.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…