Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Un scenariu care începe să devină realitate. Demantelarea PSD, tentativa numărul 2 a președintelui

Un scenariu care începe să devină realitate. Demantelarea PSD, tentativa numărul 2 a președintelui. Și care arată că președintele nostru nu este atât de pasiv și nepriceput în manevrele politicii de rang înalt așa cum se tot reped să-l catalogheze unii. Mulți dintre ei, fie vorba între noi, se cred mai zei ca Iohannis, mai deținători ai secretelor de culise ca președintele. Nimic mai fals.

Da, recunoaștem că președintele a greșit aproape fatal în 2016 având încredere în aranjamentul de culise cu Dragnea. Și a aruncat România în brațele unui dement sufocat de perspectiva că-și va petrece restul vieții în pușcărie, cu mare parte din agoniseală confiscată de stat. Este grav că președintele s-a lăsat angrenat într-o astfel de aventură alături de un infractor. Și este greu de explicat care au fost rațiunile care au stat la baza deciziei de a avea încredere în Dragnea. Iată, după un an și jumătate România este în pragul unui război civil, gradul de surescitare socială este la cote de alarmă.

Da, președintele a avut încredere în propunerea lui Dragnea ca, indiferent de rezultatul alegerilor din 2016, primul-ministru al noului guvern să fie tot unul apolitic, în speță Cioloș.

Așa s-a trezit Iohannis, în decembrie 2016, cu spatele la zid. De aceea a refuzat Dragnea timp de aproape un an de zile să anunțe numele premierului PSD. De aceea a refuzat Cioloș să intre în bătălia politică făcând în acest fel să stea acasă o mare parte a electoratului de dreapta.

În decembrie 2016 a ratat. Planul lui de demantelare pașnică a PSD a eșuat lamentabil. Anul centenar, în loc să devină un an al concordiei și-al mândriei naționale, s-a tranformat într-un moment penibil al istoriei României. Anul în care o gașcă de hoți aflați în pușcărie sau în diverse stadii procesuale încearcă să preia puterea asupra statului. Să-l facă sclavul lor.

Din ianuarie 2017 președintele s-a transformat în pompier. Pe unde a încercat Dragnea să pună foc a intervenit el să stingă pălălaia. Și, când a văzut că Dragnea are depozitul plin de molotoave, a început să pună la cale un plan de a-l înlătura definitiv. Și de a da PSD o lovitură cu adevărat fatală.

Și în toamna acestui an se va vedea dacă scenariul despre care vă vorbim noi este real sau nu. El a început odată cu debarcarea lui Mihai Tudose din fruntea Guvernului. Și va sfârși prin pierderea guvernării de către PSD în septembrie. Și apoi de înlocuirea lui Dragnea de la conducerea PSD.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Derută șobolănească la Antena 3! Bunicul Luizei l-a făcut muci în direct pe Nicolicea! R.Dumitrescu mai că făc…

2 Urmează ultima etapă / ELIMINAREA PĂPUȘARILOR care-au condus România din umbră! Anunțul făcut de un cunoscut ju…

3 CULISE / De ce tace Iordache? Păi șeful de la Permise e omul lui. Dar și nașul avocatei lui Dincă! Cumpănașule, …

4 Mafia PSD / Fostul șef al Poliției Caracal urma să fie reținut într-un dosar de cămătărie instrumentat de DIICOT…

5 Ce capcană ar pregăti PĂPUȘARII României! Iar mergem degeaba la vot?

recomandări

Te ia DNA: Chirica Daniel Claudiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut