Un senator brazilian, prins de poliţie cu mita ascunsă în cur! Una dintre bancnote era pătată cu căcat!

Un senator brazilian, prins de poliţie cu mita ascunsă în cur! Una dintre bancnote era pătată cu căcat!

Chico Rodrigues, un senator apropiat de preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a fost prins de poliţiştii cu bani ascunşi între fese în timpul unei percheziţii a domiciliului acestuia din Boa Vista, scrie The Guardian. 

Percheziţia este parte a unei acţiuni mai ample împotriva a ceea ce procurorii suspectează a fi o deturnare de fonduri publice destinate luptei contra pandemiei de COVID-19. Conform informaţiilor oferite de două surse ale unei publicaţii din Sao Paulo, senatorul Chico Rodrigues a fost prins cu 30,000 de reali brazilieni (peste 4,500 de euro) ascunşi în chiloţi. „Pentru a înţelege absurditatea situaţiei, unele dintre bancnotele găsite erau pătate de fecale”, conform publicaţiei conservatoare Revista Crusoe, citată de The Guardian.

Brazilienii au discutat ştirea pe reţele de sociale cu hashtag-ul viral „#PropinaNaBunda” (traducere: O mită băgată în fund”), unii spunând, în glumă, că întregul caz va fi reţinut în „analele istoriei”.

Chico Rodrigues nu a oferit nicio explicaţie cu privire la informaţiile că şi-ar fi ascuns banii în lenjeria intimă, refuzând să comenteze acest aspect. Cu toate acestea, a insistat că nu a greşit cu nimic şi că totul este doar un efort al duşmanilor săi politici să-i păteze numele.

„Am un trecut curat şi am dus o viaţă respectabilă. Nu am fost implicat niciodată în vreun scandal”, a spus senatorul în vârstă de 69 de ani.

Jair Bolsonaro a fost ales în 2018 în parte şi pentru promisiuna sa de a eradica furtul din bani publici, după ce administraţiile precedente fuseseră lovite de ceea ce mulţi consideră a fi una dinte cele mai mari investigaţii anti-corupţie din istorie. În urma acesteia, a ajuns în închisoare inclusiv fostul preşedinte al Braziliei, Luiz Inácio Lula da Silva.

„Nu cred că există vreun caz de corupţie în administraţia mea”, a declarat Bolsonaro, miercuri, după demararea acţiunilor procurorilor şi poliţiştilor, spunând că va „oferi o lovitură directă în gât” oricărui politician prins că a furat bani publici.

În ultimii doi ani, administraţia lui Bolsonaro a fost implicată în multiple scandaluri de corupţie, inclusiv un caz în care unul dintre fiii săi, Flavio, este acuzat că a avut relaţii apropiate cu o organizaţie criminală paramilitară responsabilă de mai multe crime în favelele din Rio de Janeiro şi alte oraşe din Brazilia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?