Un senator republican spune că SUA ar trebui să accepte ideea că Ucraina va fi nevoită să cedeze unele teritorii

Un senator republican spune că SUA ar trebui să accepte ideea că Ucraina va fi nevoită să cedeze unele teritorii

Senatorul JD Vance a declarat duminică că oficialii americani ar trebui să accepte ideea că Ucraina este probabil să „cedeze un teritoriu” în lupta sa împotriva agresiunii ruse neprovocate, relatează Washington Times.

Remarcile republicanului din Ohio sunt făcute în contextul în care Congresul cântărește dacă să acorde mai mult ajutor pentru Ucraina, democrații cerând asistență suplimentară, cu puține condiții, sau chiar deloc, iar republicanii încercând să lege ajutorul de mai multe finanțări pentru a securiza granița de sud a SUA.

„Ceea ce este în interesul Americii este să accepte faptul că Ucraina va trebui să cedeze unele teritorii rușilor și noi trebuie să încheiem acest război”, a declarat Vance , care se opune acordării de mai multor ajutor, pentru postul CNN. „Dar când mă gândesc la marea tragedie umană de aici, sute de mii de est-europeni nevinovați care au fost uciși în acest conflict, lucrul care este în interesul nostru și al lor este să oprim uciderile”, a adăugat el.

Președintele american Biden a cerut o finanțare suplimentară 60 de miliarde de dolari pentru Ucraina, ca parte a unui pachet de securitate națională în valoare de 110 de miliarde de dolari, care include bani și pentru Israel și Taiwan.

„În ceea ce privește problema Ucrainei, în special, toată lumea cu creier știe că asta oricum se va sfârși inevitabil cu negocieri. Ideea că Ucraina va alunga Rusia înapoi la granița din 1991 a fost absurdă. De fapt, nimeni nu a crezut asta”, a spus senatorul republican.

„Ceea ce îi transmitem președintelui și chiar lumii întregi, este „Trebuie să formulezi clar care este ambiția. Ce vor realiza 61 de miliarde de dolari și nu au reușit cele 100 de miliarde de dolari?”, a adăugat el.

Zelenski se va întâlni la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski , se va întâlni marţi la Washington cu liderul republican al Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, în timp ce republicanii blochează un important pachet de ajutor pentru Ucraina, a declarat duminică o sursă din Congres, citată de AFP.

„Speakerul Johnson se va întâlni cu preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, marţi, la Capitoliu", a afirmat sursa, într-un moment în care membrii republicani ai Congresului cer concesii semnificative în privinţa politicii migratorii a Statelor Unite în schimbul votului lor pentru adoptarea unui pachet de ajutor, scrie Agerpres .

Preşedintele Joe Biden, îl va primi marţi la Casa Albă pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre "nevoile urgente ale Ucrainei", a făcut cunoscut duminică purtătoarea de cuvânt a administraţiei americane, Karine Jean-Pierre.

"În contextul în care Rusia îşi intensifică atacurile cu rachete şi drone împotriva Ucrainei, cei doi lideri vor discuta despre nevoile urgente ale Ucrainei şi despre importanţa vitală a sprijinului continuu al SUA în acest moment critic", a declarat Karine Jean-Pierre, în timp ce Congresul american blochează adoptarea unui nou ajutor pentru Ucraina.

Miercuri, Congresul de la Washington a eşuat în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari cerut cu insistenţă de preşedintele Joe Biden, conţinând fonduri pentru Ucraina şi Israel.

Mulţi republicani pun la îndoială sprijinul pentru Ucraina sau îl refuză de-a dreptul. Un buget provizoriu votat recent nu prevede fonduri noi pentru Ucraina.

Conform calculelor guvernului american, fondurile aprobate anterior de Congres pentru Ucraina se vor epuiza complet până la finele acestui an. De câteva săptămâni şi pe un ton din ce în ce mai vehement şi uneori dramatic, preşedintele Joe Biden şi echipa sa cer Congresului să ia măsuri.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat