Un sirian cu cetățenie daneză, care ar fi luptat în rândurile grupării Stat Islamic, a fost arestat în sudul Spaniei

Un sirian cu cetățenie daneză, care ar fi luptat în rândurile grupării Stat Islamic, a fost arestat în sudul Spaniei

Spania a anunțat sâmbătă că în sudul țării a fost interpelat un bărbat de 29 de ani, sirian cu cetățenie daneză, suspectat să ar fi luptat în rândurile grupării jihadiste Stat Islamic (SI) în Siria, relatează AFP.

Arestarea a avut loc vineri în Malaga (Andaluzia, sud), în ajunul unei imense manifestații la Madrid, pentru care s-au luat măsuri stricte de securitate: marșul mondial pentru drepturile persoanelor LGBT, la care ar putea participa un milion de persoane, chiar două, sâmbătă după-amiază, potrivit organizatorilor și autorităților.

Bărbatul arestat de Garda Civilă, ''născut în Siria și cu cetățenie daneză, ar fi luptat cel puțin doi ani în rândul organizației teroriste'' Stat Islamic în țara sa natală, a indicat Ministerul spaniol de Interne într-un comunicat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…