Un șofer de TIR român a ajuns erou în Italia. A dat dovadă de un curaj nebun

Un șofer de TIR român a ajuns erou în Italia. A dat dovadă de un curaj nebun

Șoferul român a apăsat pedala de accelerație la maximum pentru a scoate TIR-ul din tunel și a evita o catastrofă.

FOTO: Vigili Del Fuoco

Un șofer de camion român de 40 de ani a riscat totul pentru a evita un masacru. Camionul său, un autotren Iveco, alimentat cu metan, încărcat cu polietilenă, un produs din plastic care trebuia transportat la Sant'Angelo din Vado, a început să scoată fum în cambuză în timp ce trecea prin tunel, care are o lungime de 2,5 kilometri.

Șoferul și-a dat seama imediat că motorul luase foc. Dar nu și-a pierdut cumpătul și nici nu a abandonat vehiculul. El a decis să își continue călătoria călcând accelerația pentru a scoate vehiculul greu din tunel, pentru a evita implicarea altor mașini, scrie ilrestodelcarlino.it.

Odată ieșit din tunel, șoferul a avut grijă să tragă pe dreapta , să coboare, să decupleze remorca cu încărcătura de produse din plastic, apoi să urce din nou în habitaclu, care în acel moment era învăluit în fum, deoarece motorul și partea inferioară a habitaclului ardeau. S-a întors cu mașina până când a ajuns la câteva zeci de metri de remorcă.

Aici a luat stingătorul pe care îl avea asupra sa, a coborât, a deschis cabina în față pentru a avea acces la motor, iar în acel moment a acționat stingătorul, reușind să țină flăcările sub control înainte ca acestea să ajungă la întreaga cabină, dar mai ales înainte ca ele să ajungă în cele două rezervoare de GNL sau metan care alimentau TIR-ul.

Între timp, el a chemat pompierii de la Macerata Feltria, care au sosit la fața locului în mai puțin de 10 minute, preluând situația și stingând flăcările în cel mai scurt timp. În cele din urmă, avariile au afectat doar motorul. Șoferul camionului a fost, de asemenea, felicitat pentru curajul său de către salvatori, deoarece a demonstrat că s-a gândit la ceilalți înaintea lui.

Dacă ar fi lăsat camionul în interiorul tunelului, cu focul izbucnind în habitaclu, ar fi existat riscul unei explozii catastrofale.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”