Un soldat ceh ucis, alţi doi răniţi în Afganistan

Un soldat ceh ucis, alţi doi răniţi în Afganistan

Un soldat ceh care participa la misiunea NATO în Afganistan a fost ucis, iar alţi doi răniţi luni într-un atac comis de un soldat afgan, a anunţat armata cehă, relatează AFP.

Soldatul ucis este sergent-major T.P., născut în 1976, a indicat purtătorul de cuvânt al statului major al armatei cehe, Magdalena Dvorakova, pe site-ul armatei cehe.

"Cei doi soldaţi răniţi au fost transportaţi la spitalul militar din Bagram şi viaţa lor nu se află în pericol", a adăugat Magdalena Dvorakova, potrivit căreia atacul a avut loc în jurul orei 09.20 GMT.

O conferinţă de presă extraordinară a ministrului ceh al apărării Lubomir Metnar este programată pentru marţi dimineaţă la Praga.

"Primele constatări indică faptul că atacul a fost comis de un soldat al armatei afgane" în provincia Herat (vest), a anunţat anterior într-un comunicat misiunea NATO, precizând că un soldat a fost ucis şi alţi doi răniţi.

Talibanii au revendicat de asemenea atacul într-un mesaj postat de către unul dintre purtătorii lor de cuvânt pe reţele sociale.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Lovitură de manual! / Tanc rusesc lovit fatal chiar dacă-și activase sistemul de ascundere

2 ULTIMA ORĂ „Chiar o să-mi pun gâtul la bătaie” / Fostul șef MI6 susține că Putin va pierde puterea în foarte scurt timp

3 Dovada pierderilor imense suferite în Ucraina! Rusia scoate din depozite vechile T-62!

4 „Nu mai pot fi părtaș la această ticăloșie” / Demisie cu strigături la vârful diplomației Rusiei

5 VIDEO Priviți, muci l-a făcut! O dronă kamikaze Switchblade americană lovește un tanc rusesc cu militari pe el