Un soldat ucrainean de origine română a murit în atacul rușilor din Odesa: „Avea 32 de ani și soția lui e însărcinată în șapte luni”

Un soldat ucrainean de origine română a murit în atacul rușilor din Odesa: „Avea 32 de ani și soția lui e însărcinată în șapte luni”

Un soldat ucrainean de origine română se află printre victimele atacului armatei ruse asupra unei unități militare din Odesa.

În atacul care a avut loc joi, 24 februarie, au murit 18 oameni, 8 bărbați și 10 femei, potrivit site-ului ucrainean unian.net.

Vestea morții soldatului de origine română Andrei Dumbravă a fost dată de mătușa sa, care locuiește în Ilfov.

“Nepotul nostru, Andrei, a murit în bombardamentul absurd al unității de radiotehnică militară 0173 din Podolsk, regiunea Odesa. Ar mai fi dorit să trăiască... A lăsat în urmă o fetiță de numai 4 ani și o soție însărcinată în 7 luni... Avea doar 32 de ani...”, a scris Liliana Ciobanu.

”Soția lui a vorbit ultima oară cu el când a plecat seara în tură, pe 23, și pe 24, dimineața, nu s-a mai întors”

Rudele soldatului ucis au făcut declarații sfâșietoare într-un interviu acordat Știrile PROTV .

“Avem tare mare durere. Au reușit să-l ucidă... Băiatul nostru, cel mai scump copil”, a spus, printre lacrimi mama lui Andrei.

“Am aflat că au căzut două rachete, au distrus un sistem radar. Au murit 22 de persoane acolo, însă ce nu știam este că printre aceste persoane era și un nepot de-al nostru. Seara, ne-au comunicat rudele cu durere că este Andrei, nepotul nostru, printre cei decedați. Tatăl lui, vărul meu primar, era în Odesa, pentru că muncește acolo. Andrei era în ture, acolo, de pază. Soția lui a vorbit ultima oară cu el când a plecat seara în tură, pe 23, și pe 24, dimineața, nu s-a mai întors. Nimeni nu s-a așteptat la asta”, a declarat și Sergiu Șchiopu, unchiul lui Andrei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…