Un submarin rus dotat cu rachete nucleare, depistat în largul coastelor Franței

Un submarin rus dotat cu rachete nucleare, depistat în largul coastelor Franței

Marina franceză a depistat în luna ianuarie un submarin rus dotat cu rachete nucleare în Golful Biscaya (fr Gascogne), în largul coastelor Franței, scrie joi publicația L'Obs, citând un important oficial francez, relatează Reuters. Potrivit săptămânalului francez, submarinul, care provenea de la baza Murmansk, nu a intrat în apele teritoriale ale Franței.

Un purtător de cuvânt al forțelor navale franceze nu a dorit nici să conforme nici să infirme aceste informații, precizând că este o politică generală să nu comunice cu privire la astfel de aspecte.

'Activitate navală a Rusiei este în creștere de mai multe luni, dacă nu chiar ani, și suntem în permanență atenți la aceste mișcări', a precizat oficialul francez.

Informația survine pe fondul tensiunilor sporite între Occident și Moscova privind Ucraina, iar NATO a semnalat în mod repetat mai multe incursiuni ale avioanelor rusești în spațiul său aerian. La mijlocul lunii februarie, avioane de luptă franceze și britanice au interceptat două bombardiere ruse Tu-160 îndreptându-se către spațiul aerian britanic în apropierea coastei franceze

.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Premieră la Iași / Amanta cere daune morale de la soţie

2 Așa o fi?

3 Imaginea asta zace în căpuțul multor românași...

4 Fabrica de pitici pe creier a României / Păreloloaga Carmen Tănase, noi declarații imbecile despre vaccinați

5 Bă, ești nebun? / „Metoda rugăciunilor”, tactica prin care o bandă de „valori” a jefuit zeci de temple budiste d…