Un submarin rus dotat cu rachete nucleare, depistat în largul coastelor Franței

Un submarin rus dotat cu rachete nucleare, depistat în largul coastelor Franței

Marina franceză a depistat în luna ianuarie un submarin rus dotat cu rachete nucleare în Golful Biscaya (fr Gascogne), în largul coastelor Franței, scrie joi publicația L'Obs, citând un important oficial francez, relatează Reuters. Potrivit săptămânalului francez, submarinul, care provenea de la baza Murmansk, nu a intrat în apele teritoriale ale Franței.

Un purtător de cuvânt al forțelor navale franceze nu a dorit nici să conforme nici să infirme aceste informații, precizând că este o politică generală să nu comunice cu privire la astfel de aspecte.

'Activitate navală a Rusiei este în creștere de mai multe luni, dacă nu chiar ani, și suntem în permanență atenți la aceste mișcări', a precizat oficialul francez.

Informația survine pe fondul tensiunilor sporite între Occident și Moscova privind Ucraina, iar NATO a semnalat în mod repetat mai multe incursiuni ale avioanelor rusești în spațiul său aerian. La mijlocul lunii februarie, avioane de luptă franceze și britanice au interceptat două bombardiere ruse Tu-160 îndreptându-se către spațiul aerian britanic în apropierea coastei franceze

.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...