Un supraviețuitor al Holocaustului, declarat cel mai bătrân bărbat din lume (Guinness)

Un supraviețuitor al Holocaustului, declarat cel mai bătrân bărbat din lume (Guinness)

Un supraviețuitor al Holocaustului care are 112 ani a fost declarat cel mai bătrân bărbat de pe planetă, după ce anteriorul deținător al acestui titlu, japonezul Yasutaro Koide, a murit în luna ianuarie, la vârsta de 112 ani, a anunțat vineri Guiness World Records, citat de DPA și AFP.

Sursa foto: guinnessworldrecords.com

Israel Kristal s-a născut la 15 septembrie 1903 pe actualul teritoriu al Poloniei și a fost deportat de naziști la Auschwitz în 1944. A scăpat cu viață din lagărul de concentrare și în 1950 a emigrat în Israel, unde locuiește și în prezent. Ziarul ''The Times of Israel' a relatat că el a avut un magazin de dulciuri în orașul Jaffa.

Cea mai bătrână femeie de pe planetă este, la ora actuală, Susannah Mushatt Jones, din SUA, născută la 6 iulie 1899, care are deci 116 ani.

Recordul absolut de longevitate umană recunoscut oficial a aparținut franțuzoaicei Jeanne Louise Calment, care a decedat în 1997, când avea 122 de ani și 164 de zile, reamintește AFP.

AGERPRES/(AS-editor: Cristina Mac, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante