Un suspect a fost arestat în SUA pentru false amenințări cu bombă împotriva unor centre evreiești

Un suspect a fost arestat în SUA pentru false amenințări cu bombă împotriva unor centre evreiești

Un bărbat suspectat că a lansat false alerte cu bombă împotriva unor centre evreiești în SUA a fost arestat vineri la Saint Louis (statul Missouri), primele elemente ale anchetei indicând că el dorea să compromită astfel o fostă iubită, informează AFP.

Juan Thompson (31 de ani) ar fi contactat mai multe centre și școli evreiești, precum și birourile de la New York ale organizației neguvernamentale Anti-Defamation League (ADL), pentru a atenționa cu privire la prezența de explozivi, potrivit unui comunicat al procurorului federal al districtului de sud al statului New York, Preet Bharara.

Unele alerte au fost făcute cu numele fostei iubite a suspectului care a rupt relația cu el în iulie 2016, aparent pentru a încerca să o compromită.

Cercetările efectuate în urma acestor opt alerte distincte nu au permis să fie descoperită nicio încărcătură explozivă.

Ulterior, suspectul a postat mai multe mesaje pe contul său Twitter pentru a denunța pretinsele acțiuni ale fostei sale iubite, pe care a calificat-o 'antisemită'.

Aceste alerte au fost, potrivit anchetatorilor, punctul culminant al unei campanii de hărțuire în timpul căreia Juan Thompson l-a contactat pe angajatorul tinerei femei, pentru a o acuza de diverse rele.

Suspectul urma să compară vineri în fața unui judecător, în vederea inculpării sale. În acest stadiu, procurorul a reținut împotriva lui doar capul de acuzare privind hărțuirea cibernetică, dar a precizat că ancheta va continua.

Circa 100 de centre și școli ale comunității evreiești din 33 de state americane au raportat de la începutul anului amenințări cu bombă și amenințări.

SUA sunt țara care numără cel mai mare număr de evrei din lume, după Israel, cu 4,5-5,5 milioane de evrei americani, potrivit diverselor estimări.

În statul Missouri, circa o sută de morminte dintr-un cimitir evreiesc din Saint Louis au fost profanate la sfârșitul săptămânii trecute, au informat mass-media locale, o cifră pe care poliția refuză să o confirme.

Potrivit unui recent raport al Southern Poverty Law Center, care recenzează actele rasiste și luptă împotriva extremismului, numărul de grupări ce promovează ura continuă să crească și a atins aproape un nivel maxim istoric, explicat prin propagarea "populismului de dreapta" manifestat în timpul campaniei prezidențiale din SUA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ai greșit platforma” / „Bă, ai înnebunit!!! Ați ajuns săraci? / Iubita lui Selly a produs stupefacție în online cu ultimele postări

2 Ucraina, atacată cu propriile rachete? În 1999, Ucraina a plătit gazul rusesc cu 600 rachete Kh-55

3 Cazul „shaorma cu de toate”

4 PSD s-a încurcat în propriile combinații cu sindicatele? / Liderii PNL au simțit că Ciolacu are genunchii moi! L-au mandatat pe Ciucă să pună presiune p…

5 Andreea Esca, ravisantă la nunta lui Smiley și Ginei Pistol